Fostul secretar al Comisiei Judeţene de Fond Funciar a primit daune pentru că nu s-a putut folosi de teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Judecătoria Iaşi a dispus, joi 2 februarie, ca Tudor Leonte să primească 7.772 lei despăgubiri pentru că nu s-a putut folosi de un teren la Miroslava. Sentinţa instanţei nu este însă definitivă.

Judecătoria Iaşi a decis joi să admită în parte acţiunea lui Tudor Leonte, fost subprefect şi secretar al Comisiei Judeţene de Fond Funciar. Astfel, instanţa a dispus ca ieşeanul să primească doar 7.772 lei pentru că nu s-a putut folosi de teren şi a respins acordarea daunelor morale. Leonte, a dat în judecată anul trecut comisile de fond funciar din Iaşi şi Vaslui şi a cerut 28.000 de lei daune materaile şi morale pentru că a rămas fără un teren retrocedat părinţilor săi în 1992.Familia acestui a făcut iniţial demersuri pentru retrocedarea pământului în judeţul Vaslui, dar în cele din urmă l-a primit în Miroslava. Însă în 2009 titul de proprietate a fost anulat printr-o decizie a Tribunalului Iaşi, la cererea Primăriei Miroslava.

Timp de 17 ani, părinţii mei şi eu, prin decesul acestora, am stăpânit şi exploatat aceste terenuri în calitate de proprietar. Titlurile de proprietate au fost anulate prin decizia Tribunalului pe motiv că, deşi actele primare de proprietate au fost emise de Comisia Judeţeană Vaslui, titlurile au fost eliberate de Comisia Judeţeană Iaşi. Tribunalul reţine că CJFF Vaslui este culpabilă că nu a finalizat procedura de reconstituire a dreptului de proprietate, în raport cu vechiul amplasament, CJFF Iaşi este culpabilă pentru că, încălcând competenţa Comisiei Judeţene Vaslui, a emis titlu de proprietate în favoarea părinţilor mei", a precizat Leonte în plângerea adresată instanţei.

Citiţi şi:

Tupeu de poliţist-şef la Iaşi: datorii de 15.500 de lei la întreţinere

Pentru că din 2009 nu s-au mai putut folosi de teren Leonte a cerut despăgubiri pentru că nu l-a putut cultiva. „Trebuia ca în aceşti ani să cultiv terenul cu rapiţă. Producţia medie de rapiţă a fost de 2.500 kg/an. Deci, am pierdut producţie de 7.500 kg rapiţă care, potrivit preţului la Bursă, este de 313 euro/tonă. Anularea titlului de proprietate, deposedarea de terenul stăpânit timp de 17 ani, precum şi procesele în care am fost parte au fost de natură să-mi provoace un stres continuu, ceea ce reprezintă o daună morală pe care o apreciez la 10.000 de lei. În această perioadă, boala mea cardiacă s-a agravat, iar în decembrie 2009 am fost supus unei intervenţii de implant cardiac", a adăugat fostul subprefect.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a fi la curent cu cele mai noi evenimente din Iaşi!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite