Iaşi: Foştii directori ai Comcereal vor ajuge după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi i-au trimis pe cei trei foşti directori al SC „Comcereal" Iaşi la închisoare . Judecătorii au decis ieri ca Ionel Grădinaru, fostul director al societăţii şi Valeriu Gavrilovici, fostul director economic să fie condamnaţi la patru ani de închisoare în regim de detenţie

Gavril Burlui, fostul director tehnic, a primit o pedeapsă e trei ani şi opt luni. În schimb, consilierul juridic Simona Hegyi a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare, dar pdeapsa a fost graţiată. Magistraţii au constatat că o parte prejudiciul cauzat a fost plătit de inculpaţi.

În anul 2004 procurorii anticorupţie ieşeni i-au trimis în judecată pe cei patru pentru diferite infracţiuni printre care se numără şi gestiune frauduloasă, complicitate la gestiune rauduloasă, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit rechizitoriului, în contextul privatizării conducerea societăţii agricole a solicitat de la bancă un credit în valoare de 370.000 lei, care a fost garantat cu active imobiliare.

Însă banii nu au fost restituiţi băncii, care a scos la vânzare bunurile Comcereal la preţuri infime. Ulterior reprezentanţii societăţii ar fi vândut şi alte active, motivat de faptul că acestea erau necesare pentru ca câştigătorii licitaţiilor să să şi desfăşoare activitatea în condiţii normale. Mai mult, o parte dintre bunuri au fost cumpărate chiar de firme a inculpaţilor sau apropiaţii acestora.

Potrivit procurorilor, prejudiciul în cauză a fost de 160.000 de lei. Magistraţii Judecătoriei Iaşi i-au condamnat iniţial pe cei patru la pedepse cu suspendare. Însă anul trecut colgii lor de la Tribunal au decis ca Grădinaru şi Gavrilovici să stea după gratii  cinci ani şi patru luni, iar Burlui cinci ani. Cu toate că le-a admis recursul, Curtea de Apel Iaşi a redus pedepsele celor trei, dar a decis ca aceştia să le execute în regim de detenţie.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite