Iaşi: Magistratul care a primit mita în flori a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgeta Buliga, fostă preşedinte al Curţii de Apel Iaşi Foto: Ziarul de Iaşi
Georgeta Buliga, fostă preşedinte al Curţii de Apel Iaşi Foto: Ziarul de Iaşi

Procurorii DNA au acuzat-o pe Georgeta Buliga, fosta preşedintă a Curţii de Apel Iaşi,de luare de mită şi trafic de influenţă. Acesta ar fi primit mită de la un ieşean pentru a-i da o hotărâre favorabilă într-un dosar de partaj

Alături de judecătoare a fost trimis în judecată şi Liviu Popescu pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită.

Potrivit procurorilor, în perioada februarie- martie 2010 Georgeta Buliga, judecătoare a Curţii de Apel Iaşi a cerut  şi a primit de la Liviu Popescu 4.000 de euro pentru a-i da acestuia o hotărâre favorabilă într-un dosar. Magistratul ar fi susţinut că banii sunt pentru cele două colege de complet.  

Georgeta Buliga a fost arestată preventiv la 29 noiembrie 2010

Cu aceeaşi ocazie, inculpata a pretins şi o sumă pentru sine, al cărei cuantum nu l-a precizat. Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru ca inculpatul Popescu Liviu să obţină o soluţie favorabilă într-un proces civil referitor la partajarea, pe cale judiciară, a bunurilor aparţinând inculpatului Popescu Liviu şi fostei sale soţii, dosarul fiind în stadiu de recurs", se precizează într-un comunicat DNA.

Citiţi şi:

Fosta peşedintă a Curţii de Apel Iaşi care a primit mita în flori a fost trimisă în judecată

Iaşi: Proces cu miză de 650.000 de euro judecat de Georgeta Buliga ajunge la CEDO

După ce  Judecătoria şi Tribunalul Iaşi au constatat că Valentinei Grama, fosta soţie a lui Liviu Popescu,  a avut o contribuţie de 90% în dobândirea bunurilor comune, la Curtea de Apel decizia a fost schimbată. Liviu Popescu a avut câştig de cauză, iar din completul de recurs a făcut parte şi Georgeta Buliga.

Ulterior pronunţării acestei decizii, Buliga Georgeta i-a mai pretins lui Popescu Liviu încă 1.000 euro, susţinând că banii sunt pentru una dintre membrele completului de judecată. La data de 26 noiembrie 2010, Popescu Liviu a remis inculpatei suma de 1.000 de euro solicitată pentru colega sa de complet, ocazie cu care magistratul Buliga Georgeta a acceptat o altă sumă, 3.000 euro, care i s-ar cuveni ei pentru „ajutorul" dat în obţinerea unei hotărâri favorabile lui Popescu Liviu", se menţionaeză în comunicatul DNA.

Judecătoarea a fost prinsă în flagrant în timp ce primea cei 3.000 de euro. Georgeta Buliga a fost arestată preventiv pentru 29 de zile  de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor DNA. Dosarul va ajunge la Curtea de Apel Bacău.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite