Fost poliţist condamnat pentru trafic de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost agent al Poliţiei Rutiere Iaşi a fost condamnat ieri de magistraţii Tribunalului Iaşi pentru trafic de persoane.

Alături de Dumitru Strachină, judecătorii au decis să-i condamne şi pe Constantin Ibănescu şi Nicolae Rusu la patru ani de închisoare cu executare şi au admis şi daunele cerute de părţi.


Cei trei pot ataca însă sentinţa cu apel. Fostul poliţist Dumitru Strachină a fost acuzat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi că ar fi fost capul unei reţele care trafica persoane în Cehia.

Victimele erau tratate  ca nişte sclavi
În urmă cu aproape cinci ani, bărbatul ar fi racolat mai multe persoane din Iaşi şi Suceava cărora le-a promis locuri de muncă bine plătite în străinătate. Oamenilor li se promiteau venituri de 600 de euro pe lună şi cazare gratuită. Victimele erau transportate în Cehia de şoferii Constantin Ibănescu şi Nicolae Rusu şi erau preluate de nişte afacerişti ucraineni.


Potrivit anchetatorilor, membrii reţelei ar fi primit bani în schimbul forţei de muncă aduse. Odată ajunşi în Cehia oamenilor li se luau actele, locuiau în condiţii mizere şi munceau până la epuizare. Reţeaua a fost destructurată de procurori după ce o parte dintre victime au reuşit să fugă şi au cerut ajutorul Ambasadei României în Cehia.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite