Alertă de TBC la o grădiniţă din judeţ UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O educatoare din comuna Aroneanu şi cei 36 de copii de care avea grijă au ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie pentru analize după ce cadrul didactic a fost diagnosticat cu tuberculoză.

Ora 16.20 Specialiştii spun că educatoarea, o tânără de 22 de ani, avea simptomele tuberculozei de la începutul acestui an, dar şi-a neglijat sănătatea. Din primele teste realizate, se pare că un singur copil din cei 38 testaţi ar fi expus pericolului de a face tuberculoză. „Educatoarea a avut siptomatologia din ianuarie 2011, dar a neglijat prezentarea la doctor. Se pare că a mai fost la o consultaţie în iunie-iulie, dar doar pentru stomac, nu şi pentru plămâni. Pe 4 noiembrie a venit la ambulatoriul din Iaşi, s-a constatat că are tuberculoză pulmonară şi a rămas internată. Dintre copii, numai unul prezintă o situaţie mai delicată. Ei oricum vor urma un tratament de prevenţie", spune doctorul Adriana Sorete de la Spitalul de Penumoftiziologie.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi (ISJ) se declară mulţumiţi însă că s-au luat toate măsurile necesare. „Ce ne bucură este reacţia promptă a directoarei care ne-a anunţat imediat de incident, domnişoara educatoare a rămas internată chiar din prima zi de la diagnosticare", spune profesorul Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al IŞJ.

Ora 11.35 O educatoare din comuna Aroneanu diagnosticată cu tuberculoză a ajuns la Ambulatoriul de specialitate al Spitaluluid e Pneumoftiziologie din Iaşi. Unor testări medicale au fost supuşi şi cei 36 de copii din grupa pe care o coordona, ceilalţi micuţi din grădiniţă, personalul instituţiei şi familia cadrului didactic.

Educatoarea este internată la spital, iar micuţilor li s-au făcut analize ale căror rezultate se vor afla vineri. Angajaţii Direcţiei de Sănătate Publica Iaşi (DSP) vor face dezinsecţia la grădiniţa cu pricina.

Iaşi: Un suspect de TBC, căutat de medici prin oraş

„Angajaţii Compartimentului de Igienă Şcolară se vor deplasa astăzi în comuna Aroneanu pentru a face dezinsecţia la grădinişa unde a fost depistat cu tuberculoză un cadru didactic. Această acţiune are drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de igienă din instituţia respectivă“, spune Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite