VIDEO Flaşnetari din toată lumea şi-au dat întâlnire la Iaşi. Spectacolul muzicanţilor în imagini FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul Internaţional al Muzicii Mecanice
Festivalul Internaţional al Muzicii Mecanice

Muzicanţi din Germania, Franţa, Chile, Slovenia, Ungaria, dar şi România i-au încântat pe ieşeni.

Melodii adaptate pentru a fi interpretate la micile orgi ambulante au răsunat în centrul Iaşiului, în acest weekend. Muzicanţi îmbrăcaţi în costume de epocă i-au ţinut în loc pe cei aflaţi pe strada Lăpuşneanu sau în parcul din spatele Palatului Culturii.

Festivalul Internaţional al Muzicii Mecanice

Flaşentari din Europa, dar şi din America Latină s-au aflat la cea de-a VIII-a ediţie  Festivalului Internaţional al Muzicii Mecanice, organizat o dată la doi ani în Capitala Moldovei. Mai multe detalii afli AICI

Printre cei mai apreciaţi muzicanţi au fost Organillo Lizana, o trupă formată din mai multe generaţii ale familiei Lizana din Chile. "Este o bucurie că ne aflăm aici. Ministerul de Externe din Chile finanţează un turneu prin Europa al trupei familiei Lizana şi am decis să ajungem şi la acest Festival Internaţional al Muzicii Mecanice de la Iaşi", a spus curatorul trupei, Augustin Ruiz Zamora. 

Imagini postate de ieşeni pe YouTube

Singurul român prezent în festival este Vasile Cocoloş, un producător de flaşenete, care a luat parte la eveniment şi ca interpret la acest instrument. Programul Festivalului Internaţional al Muzicii Mecanice îl citeşti AICI

În perioada 7-9 septembrie a avut loc şi un târg de antichităţişi o expoziţie de bijuterii şi accesorii textile atât pe Lăpuşneanu, cât şi în grădina din spatele Palatului Culturii. 

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite