Fiul fostului prefect Lupu, condamnat pentru înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Lupu (37 de ani), fiul lui Victorel Lupu, fost prefect al Iaşiului, a primit dimineaţă trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Acesta a fost obligat de magistraţi la plata a 1.500 de lei, cheltuieli de judecată.

Înainte de a lua o decizie, magistraţii au amânat de patru ori pronunţarea sentinţei, invocând diverse vicii de procedură.

Plătea marfa cu cecuri fără acoperire

Lucian Lupu a fost luat în vizor de oamenii legii în urmă cu aproximativ opt ani şi trimis în judecată în anul 2004. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada decembrie 1999 - octombrie 2002, Lucian Lupu a înşelat mai multe firme de la care a cumpărat marfă în valoare de 170.000 de lei, pe care a plătit-o cu cecuri fără acoperire. Printre societăţile care s-au constituit părţi civile în dosar se numără SC Danubiana Roman SA, SC Spicul 2 SRL şi SC Tracorom SRL. Lucian Lupu a mai fost condamnat în acelaşi dosar la doi ani de închisoare cu suspendare, dar, în urma atacării sentinţei la instanţele superioare, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis rejudecarea cazului.

În timpul procesului, fiul lui Victorel Lupu le-a cerut judecătorilor să schimbe încadrarea juridică a faptelor, însă solicitarea a fost respinsă de instanţă. În momentul pronunţării sentinţei, Judecătoria Iaşi a constatat că prejudiciul creat acum câţiva ani de Lucian Lupu a fost recuperat în totalitate.
Hotărârea luată astăzi de Judecătoria Iaşi nu este definitivă, ea putând fi atacată de părţile implicate la instanţa superioară.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite