Vezi aici ce le pregătesc Finanţele judeţene angajatorilor ieşeni pe 24 şi 25 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La începutul anului ieşenii au depus primele declaraţii de venit
La începutul anului ieşenii au depus primele declaraţii de venit

Un sfert dintre companiile ieşene care au depus până acum la Finanţe declaraţia unică pentru salariaţi au greşit formularele.

Ieşenii încep odiseea declaraţiilor lunare la Finanţele Judeţene

Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Judeţene (DGFPJ) Iaşi spun că s-au pregătit pentru perioada 24-25 februarie când se aşteaptă la un prim tur de cozi la ghişeele instituţiei. Motivul este termenul limită de depunere a noii declaraţii D 112 pentru evidenţa angajaţilor.

„În cele două zile angajaţii instituţiei vor lucra în două schimburi, de la ora 8.00 la ora 20.00. În prezent sunt deschise 17 ghişee de preluare a declaraţiei, dintre care opt sunt în cadrul instituţiei noastre. Dacă este cazul, putem deschide până la 37 de ghişee", a explicat Maria Ţăran, purtătorul de cuvânt al DGFPJ Iaşi.

600 de companii din 14.500 au depus până acum formularele

Formularul unic D 112 va putea fi depus şi la Casa Judeţeană de Pensii, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

În judeţ 14.500 de angajatori sunt aşteptaţi până pe 25 februarie să-şi depună declaraţiile. Până acum 591 au făcut acest lucru. „Mai bine de un sfert din formularele depuse au fost respinse deoarece fie erau incomplete, sau sumele nu erau corelate sau CD-urile cu care angajatorii au venit la noi erau goale", a explicat Maria Ţăran.

Contribuabilii ieşeni vor putea depune declaraţia unică şi la Casa de Pensii

Sancţiunile pentru cei care nu depun în termen declaraţiile unice variază de la 500 la 5.000 de lei. „Noi îi rugăm pe angajatori să vină la timp cu actele pentru ca, în cazul în care trebuie rectificări, să le poată realiza", a precizat purtătorul de cuvânt de la Finanţe.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite