Iaşi: Filmul lui Radu Gabrea a fost primit cu entuziasm de ieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Filmul lui Radu Gabrea a fost primit cu entuziasm de ieşeni
Iaşi: Filmul lui Radu Gabrea a fost primit cu entuziasm de ieşeni

Câteva sute de persoane au luat parte aseară la premiera filmului „Călătoria lui Gruber", regizat de Radu Gabrea, de la Cinematograful „Republica". Seara a început şi s-a încheiat pe

Câteva sute de persoane au luat parte aseară la premiera filmului „Călătoria lui Gruber", regizat de Radu Gabrea, de la Cinematograful „Republica". Seara a început şi s-a încheiat pe ritmurile Fanfarei lui Crăciun de le Zece Prăjini. „Mă bucur că sunt la Iaşi alături ce cei care m-au ajutat să fac posibil acest film", a spus regizorul. Alături de acesta în sală s-au aflat actorii Florin Piersic Jr., Alexandru Bindea şi Adrian Buliga, dar şi producătorul Victoria Cocias.

Ieşenii au fost încântaţi să recunoască în timpul vizionării peliculei zone din oraş precum Copou, Râpa Galbenă sau Teatrul Naţional surprinse în urmă cu doi ani. Povestea are la bază un fapt real, prezenţa la Iaşi în 1941 a jurnalistului şi scriitorului Curzio Malaparte, fără a fi o adaptare a celebrului romanul „Kaputt". Eroul principal, interpretat de Florin Piersic Jr., este în trecere spre front, dar pentru că suferă de o alergie puternică trebuie să-l găsească pe doctorul evreu Josef Gruber interpretat de Marcel Iureş.

În căutarea acestuia, Curzio Malaparte devine martor al pogromului de la Iaşi în care au fost ucişi mii de evrei. Filmul poate fi vizionat la Republica în fiecare zi de la 15.00, 17.15 şi 19.30, iar un bilet costă 6 lei la balcon şi lojă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite