Fetiţa de care şi-au bătut joc medicii din Iaşi încearcă să-şi refacă viaţa. Vine la şcoală deşi are arsuri pe tot corpul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Carp, fetiţa din Galaţi care a suferit un teribil accident în urmă cu un an, trebuie să îndure mai multe intervenţii chirurgicale pentru grefe de piele. Cu arsuri pe aproape 70% din corp, Cristina se chinuie să rămână motivată să înveţe la fel de bine ca înainte de accident

În urmă cu exact un an Cristina Carp, pe-atunci elevă în clasa a treia la şcola din comuna gălăţeană Rădeşti, trecea printr-o cumplită încercare.

Soba în care a încercat să aprindă focul în dimineaţa unei zile de aprilie i-a explodat în faţă. S-a ales cu arsuri de gradul III şi IV, pe mai bine de 60% din suprafaţa corpului.

A scăpat cu viaţă, dar a fost nevoită să îndure multe. Medicii de la Iaşi, unde a ajuns imediat după accident, nu numai că nu au ajutat-o, dar i-au lăsat rănile să se infecteze.

Abia după ce a fost transferată la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, starea Cristinei a început să se amelioreze şi nu doar fizic, ci şi psihic. A fost supusă mai multor operaţii pentru a-i fi grefată piele sănătoasă, în special pe faţă.

A îndurat cu stoicism aceste terbile suferinţe şi, la începutul anului şcolar, s-a reîntors la şcoală. A ajutat-o şi învăţătorul ei, Cătălin Porumb, cu care a recuperat o mare parte din materie, acasă.

Aşa arăta Cristina înainte de accident

image

"Am făcut toate acestea pentru că era vorba despre o elevă foarte bună, care are numai calificative de bine şi foarte bine. Din păcate, accidentul i-a provocat mai multe defecte de vorbire. În plus, parcă în ultimul timp văd că nu mai are impulsul acela de a fi mereu în vârf, şi cred că este de înţeles", ne-a declarat învăţătorul.

Vezi aici ce soluţie a găsit Cristina pentru a-şi continua studiile şi ce dificultăţi întâmpină familia pentru a-i reface viaţa

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite