Iaşi: „Francesca”, producţia care a şocat Italia, va închide Festivalul Ide Film de la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: „Francesca”, producţia care a şocat Italia, va închide Festivalul Ide Film de la Iaşi
Iaşi: „Francesca”, producţia care a şocat Italia, va închide Festivalul Ide Film de la Iaşi

Pelicula va fi prezentată pe 2 octombrie şi la proiecţie vor fi prezenţi regizorul Bobby Păunescu şi interpreta personajului principal, Monica Bârlădeanu.

Citeşte şi:

Programul  festivalul internaţional IIFF

Anamaria Marinca în juriul de la IIFF

Proiecţii speciale la Festivalul Internaţional de Film

Filmul „Francesca” reprezintă debutul în regia de lungmetraj al lui Bobby Păunescu şi va fi proiectat în închiderea Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi ce va debuta vineri, 25 septembrie. Filmul spune povestea unei educatoare care decide să emigreze în Italia, pentru a avea o viaţă mai bună. Ea reuşeşte să obţină o slujbă lângă Milano, îi convinge pe părinţii săi să o susţină, iar iubitul ei o va urma în Italia. Lucrurile se vor complica în momentul în care se dovedeşte că iubitul Francescăi are necazuri legate de un împrumut pe care nu l-a putut returna.

Din distribuţia filmului fac parte Monica Bârlădeanu, Doru Boguţă, Luminiţa Gheorghiu, Doru Ana, Dana Dogaru şi Ion Sapdaru. Filmul va fi prezentat după gala de premiere, la Cinema Victoria, şi la proiecţie vor fi prezenţi regizorul şi o mare parte dintre actori.

Filmul „Francesca” a fost prezentat în premieră mondială la Festivalul de la Veneţia, unde a fost interzis, după reclamaţiile făcute de deputata Alessandra Mussolini şi de primarul Veronei, Flavio Tosi. Aceştia au considerat că anumite replici din film sunt insultătoare la adresa lor.

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi prezintă 11 filme de debut în competiţia de lungmetraj ficţiune, dintre care trei româneşti.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite