Iasi: Zeci de artişti invitaţi la Festivalul „Cătălina“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iasi: Zeci de artişti invitaţi la Festivalul „Cătălina“
Iasi: Zeci de artişti invitaţi la Festivalul „Cătălina“

Ieşenii pot participa de marţi la cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru Tineret „Cătălina“. Manifestările anunţate în cadrul acestui eveniment vor fi

Ieşenii pot participa de marţi la cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru Tineret „Cătălina“. Manifestările anunţate în cadrul acestui eveniment vor fi organizate pe esplanada Voievozilor de lângă Casa de Cultură a Studenţilor. Potrivit organizatorilor, în jur de 15 ansambluri din Turcia, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova, dar şi din ţară vor participa la Iaşi, marţi şi miercuri, la parade populare şi spectacole susţinute în centrul oraşului.

Festivalul va fi deschis pe 1 septembrie, de la ora 16.00 cu o paradă a porturilor populare pe traseul Piaţa Unirii - str. Lăpuşneanu - Piaţa Eminescu – Palatul Copiilor (esplanada Voievozilor).

Formaţiile de folclor vor susţine spectacole marţi

„Deschiderea oficială a festivalului şi spectacolele din prima zi vor începe la ora 17.00“, a precizat profesorul Cătălina Damian, directorul de la Palatul Copiilor. În a doua zi a festivalului, participanţii vor vizita, de la ora 10.00, obiective culturale din municipiul Iaşi, iar festivitatea de premiere şi spectacolul de gală va avea loc miercuri, de la ora 17.00. „Festivalul Internaţional este o manifestare cu tradiţie organizată de Palatul Copiilor din Iaşi în colaborare cu municipalitatea ieşeană. În cadrul manifestării sunt aşteptaţi peste 200 de participanţi din ţară şi din străinătate. O parte dintre membrii formaţiilor se vor întâlni marţi cu şefii din administraţia publică“, a precizat Andrei Trofor, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite