Iaşi: Paradă populară la Festivalul „Cătălina“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Paradă populară la Festivalul „Cătălina“
Iaşi: Paradă populară la Festivalul „Cătălina“

Cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru Tineret „Cătălina” a debutat ieri seară la Iaşi cu o paradă a porturilor populare. Aproximativ 100 de copii şi tineri

Cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru Tineret „Cătălina” a debutat ieri seară la Iaşi cu o paradă a porturilor populare. Aproximativ 100 de copii şi tineri din România, Turcia, Bulgaria, Ucraina şi Republica Moldova au defilat începând cu ora 16.00 pe traseul Palatul Culturii- Piaţa Unirii- strada Lăpuşneanu- Piaţa Eminescu- Palatul Copiilor.


La ora 17.00 a avut loc deschiderea oficială a festivalului, iar pe scenă au urcat  membrii fanfarei de la Clubul Copiilor din Iaşi, ansamblurile din Turcia, Bulgaria, Suceava. Acestea au fost urmate de Căiuţii din Zăneşti, judeţul Neamţ, alcătuit din 11 copii de 12 ani şi doi lăutari.


Premii pentru toţi participanţii


„Este a treia oară când participăm la Festivalul «Cătălina». Ne pare rău însă că de la an la an întâlnim din ce în ce mai puţini prieteni din afara graniţelor”, a precizat învăţătorul Petru Dumitru, îndrumătorul ansamblului Căiuţii din Zăneşti. Astăzi, în cea de-a doua zi a festivalului participanţii au vizitat, de la ora 10.00, obiective culturale din municipiul Iaşi. Cea de-a XV ediţie a Festivalului Cătălina, organizat de Palatul Copiilor din Iaşi şi municipalitate, se va încheia în această seară când, pe esplanada Voievozilor, va avea loc şi gala laureaţilor.


„Vom acorda diverse premii legate de folclor printre care şi pentru cel mai frumos costum, cel mai complex spectacol. Astăzi va avea loc gala laureaţilor, dar vor urca pe scenă şi ansambluri din ţară şi din străinătate, în afara concursului”, a spus profesorul Cătălina Damian, directorul de la Palatul Copiilor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite