Festival japonez la Iaşi: probezi kimono, asişti la ceremonia ceaiului şi te joci cu aţa FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieşenii au învăţat jocuri japoneze
Ieşenii au învăţat jocuri japoneze

Duminică, 11 martie, în intervalul orar 11.00-19.00, în Sala Paşilor Pierduţi de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" se desfăşoară Festivalul Păpuşilor, organizat de Asociaţia română-japoneză Himawari. Sute de ieşeni curioşi şi pasionaţi de cultura japoneză au participat la eveniment.

Ceremonia ceaiului, expoziţia de obiecte japoneze, posibilitatea de a îmbrăca kimono, workshop-uri de origami şi de caligrafie, dar şi posibilitatea de a învăţa jocurile japoneze, toate au fost admirate şi încercate de ieşenii care au participat astăzi la festivalul japonez organizat în Sala Paşilor Pierduţi.

Expoziţie cu obiecte tradiţionale japoneze

Pentru cei mici, atracţia evenimentului au fost jocurile japoneze cu aţa şi workshop-ul de origami, unde au învăţat să facă diverse figurine din hârtie.

Studenţii japonezi din Iaşi sunt disperaţi: Nu reuşesc să dea de rudele din zona distrusă de cutremur (UPDATE)

Studenţii străini iubesc mâncarea românească

Toţi cei prezenţi au admirat expoziţia de obiecte japoneze. La acest stand se găseau papucii tradiţionali, geta, care se poartă la kimono, scara păpuşilor, plicurile în care se oferă bani la nunţi, înmormântori sau naşterea unui copil, măştile tradiţionale de teatru, instrumente de cântat, cutiile în care se pun pachetele cu mâncare şi tot felul de  obiecte tradiţionale.

Aglomerat a fost şi standul la care se făcea workshop-ul de shodou-caligrafie, dar şi acolo unde se prezenta ceremonia ceaiului.

Cea mai mare atracţie în special pentru tinere a fost posibilitatea de a îmbrăca costului tradiţional nipon, kimono, dar şi yukata.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite