Festival internaţional de teatru ludic la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi s-a dat astăzi startul Festivalului Internaţional „Zilele Teatrului Ludic". Până vineri sunt programate câte trei spectacole zilnic.

Moldovenii vor fi răsfăţaţi timp de cinci zile cu piese de teatru susţinute la Iaşi de zece trupe din străinătate şi din ţară. Startul festivalului-concurs s-a dat astăzi, la ora 16.30, cu piesa „Next", la Casa de Cultură „Mihai Ursachi" din Copou. Tot astăzi, de la ora 17.00, este programat spectacolul „Oscar", iar de la ora 20.00 va începe „Lecţia".

Avem invitaţi din Italia, Republica Moldova, Israel şi din ţară. Momentul special al festivalului va fi spectacolul «Oratoriu bizantin de Crăciun» al Operei Române Iaşi", a declarat Aurel Luca, organizator al evenimentului.

Piesele se vor juca în sălile de la Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) Iaşi şi la Casa „Mihai Ursachi", dar ieşenii vor găsi doar bilete pentru spectacolele care se vor juca la Sala Gaudeamus, unde există suficient spaţiu. Intrarea la teatru costă 5 lei.

Invitatul special al evenimentului este dramaturgul Matei Vişniec. El va fi prezent miercuri la piesa „Despre sexul femeii", care se va juca de la ora 20.00 la CCS. Programul festivalului internaţional „Zilele Teatrului Ludic" cuprinde două spectacole adaptate după lucrările lui Vişniec.

Astfel, „Despre sexul femeii - câmp de luptă în războiul din Bosnia" va fi pusă în scenă miercuri, de la ora 20.00, la Sala Ludic. Cel de-al doilea spectacol realizat după Vişniec este „Buzunarul cu pâine", care este programat în încheierea evenimentului, vineri, de la ora 20.00, la Sala Gaudeamus.

Programul zilei de marţi:

Ora 17.00 - „Fată de  măritat", Republica Moldova: Casa „Mihai Ursachi"

Ora 18.30 - „Spălătorul de creier", Bucureşti: Casa Studenţilor, Sala Azur

Ora 20.00 - „Frumoasa fără trup", Botoşani: Casa Studenţilor, Sala Gaudeamus

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite