Festival de tatuaje cu muzică rock pentru ieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieşenii îşi vor putea face tatuajul dorit, în acest weekend
Ieşenii îşi vor putea face tatuajul dorit, în acest weekend

La „Tattoo & Music Fest“ vor lucra cei mai buni artişti tatuatori din Europa. Pe lângă spectacolul de tatuaje, la festivalul din Underground Pub vor fi concerte rock în fiecare seară. 

Timp de trei zile, tatuajele sunt ridicate la rang de artă în Capitala Moldovei. Pentru al doilea an consecutiv, „Tattoo & Music Fest" revine la Underground Pub din Iaşi. La eveniment şi-au anunţat deja prezenţa artişti tatuatori din Portugalia, Danemarca, Franţa, Finlanda şi România.


O parte importantă a evenimentului care începe pe 3 iunie îl reprezintă concursul de tatuaje. În fiecare zi, profesionişti ai tatuajelor îşi vor pune la încercare măiestria pe modele umane sau manechine din plastic. Tatuajele sunt împărţite în patru categorii, respectiv mic, mare, negru-gri sau color. Preţul unui bilet la festivalul de tatuaje este de 5 lei.


Desene pe şevalet


Faţă de anul trecut, la ediţia curentă se va face şi un concurs de desene pe şevalet, destinat atât tatuatorilor specializaţi, precum şi viitorilor absolvenţi de licee şi universităţi de artă sau oricui este interesat să-şi încerce talentul. Concurenţii vor fi liberi să-şi aleagă orice temă. În ambele concursuri, cele mai reuşite modele vor fi expuse la finalul fiecărei zile.


După primele două zile, cei mai buni şase artişti vor primi duminică un manechin, viu sau de plastic, pe care îl vor „îmbrăca“ în cele mai originale desene pentru a fi desemnaţi cel mai bun artist tatuator al festivalului. Pe lângă aceste evenimente programate, artiştii tatuatori vor sta timp de trei zile la dispoziţia tuturor celor care doresc să-şi imprime un desen pe piele. Pentru aceasta, ieşenii pot să-şi aleagă unul din modele pe care le vor găsi la festival sau să vină de acasă cu ideea proprie.

„Am discutat cu artiştii din străinătate şi toţi au convenit să practice preţuri adaptate pieţei din România. Tatuajele simple, mici, realizate într-o singură culoare şi într-un interval rezonabil de timp, gen o literă sau un simbol, vor putea fi făcute contra unei sume modice de 40 de lei. Pentru lucrări mai complicate tarifele se negociază cu artistul tatuator“, a spus Gelu Lăpuşneanu, artist tatuator.


Rock-ul ieşean bine reprezentat la festival


Partea muzicală a „Tattoo & Music Fest“ va fi asigurată în fiecare seară de la ora 21.30 de o sumedenie de trupe din sfera rock. Din selecţie fac parte formaţii din Bulgaria precum Claymore şi Eufobia, precum şi KA GAIA AN din Bucureşti şi Implant pentru refuz din Timişoara. Scena ieşeană va fi reprezentată de GOD, de mulţi ani un nume cu greutate în muzica metal, dar şi de Electrikore, o formaţie care aduce influenţe lăutăreşti în muzica rock.

caseta
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite