Festival de film documentar despre mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţii de film documentar pot urmări de joi pelicule care surprind probleme precum încălzirea globală, pierderea resurselor, dar şi hrana modificată genetic.

A treia ediţie a Festivalului de Film Documentar îşi deschide din nou porţile la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi. „Doc Est 2009 este o premieră în ţară în domeniul filmului documentar de mediu. Tema aleasă în acest an este cea a mediului înconjurător“, a spus Daniela Cujbă, reprezentant al Centrului Cultural Francez.

În programul festivalului, care se va încheia sâmbătă, sunt incluse filme cu teme precum încălzirea globală, cultivarea organismelor modificate genetic, dar şi problema resurselor de apă şi petrol. În cursul acestei zile, după ora 17.15, sunt programate peliculele „Până la ultima picătură-despre sfârşitul petrolului“ şi „Sub tensiune“, iar de la ora 20.00 este anunţat documentarul „The age of stupid“.

Intrarea este liberă
Vineri, de la ora 17.00, este programat documentarul românesc „Copiii uraniului“, regizat de Iulian Manuel Ghervas, care va fi prezent la Iaşi pentru discuţii cu spectatorii de la ora 18.15.  Tot mâine, vor fi proiectate documentarele „Noul Eldorado“ şi „Percy Shmeiser-David vs. Monsanto“.

Sâmbătă, va rula „Apa diavolului“, film regizat de Amirul Arham, care va fi prezent la Iaşi. Tot sâmbătă mai sunt programate proiecţii ale filmelor „Salutări din valea morţii“, „Blue Gold: world water wars“ şi „Home“. Cei care doresc să urmărească peliculele sunt aşteptaţi la Casa de Cultură a studenţilor. Intrarea este liberă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite