Festival de cartier cu bere şi mititei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de ieşeni au venit cu mic cu mare la Sărbătoarea Berii, care este în plină desfăşurare pe malul Bahluiului Grătarele încinse şi terasele în aer liber i-au atras ca un magnet pe locuitorii din Dacia şi Dallas, care au petrecut pentru prima oară fără manele.

Mii de ieşeni s-au distrat aseară pe malul Bahluiului, unde Festivalul Berii este în plină desfăşurare. Norii de fum emanaţi de grătare nu i-au împiedicat pe petrecăreţi să stea la o bere cu prietenii la una din terasele care se întind pe sute de metri, din cartierul Mircea cel Bătrân până în Dacia. „Îmi place, este bine organizat anul acesta. Este aproape şi de casă şi sunt şi multe terase“, a spus Ionuţ Stanciu, de 21 de ani, care-şi îndemna prietenii să vină la petrecerea în aer liber.


Manelele, în afara festivalului


Oferta de la Festivalul Berii este variată: în afară de grătarele încinse, ieşenii mai pot merge la carusel, se pot întrece cu maşinuţele electrice, se pot plimba cu poneiul sau pot cumpăra suveniruri. „Noi am fost şi am făcut poze la Caravana lui Acsinte, iar pe copii i-am scos la plimbare şi le-am luat vată dulce şi porumb fiert“, a afirmat Ioana Melinte, o ieşeancă de 30 de ani.


De altfel, foarte mulţi dintre cei prezenţi aseară la festival erau locuitori din cartierele Dacia, Alexandru cel Bun, Mircea şi mai ales din Dallas. O noutate a ediţiei din acest an a festivalului a reprezantat-o lipsa manenelor, care au fost înlocuite cu melodii lăutăreşti şi muzică tehno şi disco. Totuşi, ieşenii care nu s-au putut distra fără o manea, au scos în faţa blocurilor unde locuiesc boxele din care se auzeau la maximum melodiile unduitoare.


Locatarii nu gustă distracţia


Zgomotul şi mai ales fumul înecăcios care a pus stăpânire pe întreaga zonă, unde se desfăşoară festivalul nu este deloc pe placul locatarilor mai în vârstă, care nu gustă acest gen de distracţie. „Aseară n-am închis un ochi până aproape de miezul nopţii. Este prea multă ţigăneală, nu sunt de acord cu astfel de petreceri“, a spus Vieriţa  Manole, de 64 de ani, care locuieşte în zonă. Evenimentul se va încheia duminică seară, când vor cânta artişti precum Alexandru Recolciuc, Music Sound Better şi Compact.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite