Feerie în Primărie, întuneric pe majoritatea străzilor din Iaşi FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bradul din Sala Mare a Primăriei. Bulevardul Tudor Vladimirescu este luminat de farurile maşinilor
Bradul din Sala Mare a Primăriei. Bulevardul Tudor Vladimirescu este luminat de farurile maşinilor

În timp ce jumătate din oraş nu a fost ornat cu instalaţii luminoase, holurile instituţiei publice arată ca un tărâm de basm

Şefii din Primărie se bucură de spiritul Sărbătorilor de Iarnă pe spinarea ieşenilor. Holurile Palatului Roznovanu au fost împodobite cu aproape 30 de molizi argintii şi doi brazi de până la 7 metri, cumpăraţi din bani publici. Un brad de cinci metri împodobit cu instalaţii şi globuri roşii păzeşte intrarea în biroul primarului Gheorghe Nichita.

Cel de-al doilea brad, de 7 metri înălţime, a fost montat în Sala Mare de şedinţe şi ornamentat cu globuri, instalaţii şi decoraţii din cele mai moderne. „Brazii mici sunt din pepiniera noastră şi nu ne costă nimic, iar cei mari au fost cumpăraţi odată cu cei din oraş“, a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Brazi împodobiţi pe holurile Primăriei

Vezi cum arată holurile Primăriei

Puţine luminiţe în oraş

Reprezentanţii municipalităţii au cumpărat cu 20.000 de lei din fonduri publice opt brazi din Suceava. Cei mai mulţi au fost ornamentaţi şi montaţi în Parcul Copou, Piaţa Voievozilor, esplanada Mimoza din Păcurari, esplanada Oancea din Tătăraşi, Piaţa Unirii şi Nicolina. În acest an, edilii au renunţat să mai monteze brad în faţa Palatului Culturii.

Doar câteva străzi din oraş sunt împodobite cu ghirlande şi instalaţii luminoase

image

„Luminiţele de sărbători vor fi mai puţine pentru a putea economisi la buget. Vom face nişte calcule mai severe şi vom aborda iluminatul festiv mai ales în zonele cu afluenţă mai mare de public. S-a renunţat la bradul de la Palat pentru că este distrus aproape în totalitate la concertul de Revelion“, a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei. În schimb, edilii nu au renunţat să plătească aproape 5.000 de lei pe cei doi brazi mari din instituţie.

Brazi săraci în CJ

Mai mult, pentru a economisi la factura la curent, care se ridică la 7.000 de lei pe zi, şefii din Primărie au instalat ornamente mult mai simple şi doar în jumătate din oraş. Bulevardul Tudor Vladimirescu, zonele Bucşinescu şi Metalurgie au fost lăsate în întuneric. Astfel, la intrare în municipiu, pe şoseaua Păcurari, au fost montate doar ornamente pe stâlpii de iluminat public.

Vezi şi:

Iluminat festiv la Iaşi, aprins în grabă şi pe bucăţi. Ce zone rămân în beznă FOTOGALERIE

În comparaţie, Consiliul Judeţean şi Prefectura sunt cu mult în urma Primăriei în ceea ce priveşte luxul de Sărbători. Câţiva brazi au fost împodobiţi pe holurile celor două instituţii. „Bradul este donat de Direcţia Silvică. Din 300.000 de lei, bugetul la dispoziţia preşedintelui, eu am cheltuit doar 16.000 de lei până acum“, a spus Constantin Simirad, şeful CJ.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite