UPDATE Făt salvat în burta mamei printr-o operaţie în premieră naţională, la Iaşi. Vezi aici cum s-a desfăşurat intervenţia FOTO şi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Maternitatea „Cuza Vodă" din Iaşi au reuşit să salveze viaţa unui făt după o operaţie realizată în premieră în România, cu aparatură împrumutată de la firmele de profil.

Ora 14.00 Astfel de intervenţii se practică în centrele de specialitate de medicină materno-fetală din străinătate, cum ar fi Londra, Berlin şi durează 30 de minute.

VEZI IMAGINI DIN TIMPUL OPERAŢIEI

„Sarcina risca să se oprească din evoluţie şi să se piardă. Pentru a întâmpina acest lucru s-a coagulat cordonul ombilical fătului acardiac. Astfel, estimăm pe viitor o evoluţie a fătului normal. ambii rămân în uter până la naştere“, spune doctorul Dragoş Nemescu.

image

DĂ CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIA CU FETUŞII

Ora 12.30 O tânără în vârstă de 24 de ani, din localitatea ieşeană Mirceşti, îşi va putea strânge la piept copilul după ce medicii de la Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi au reuşit joi o operaţie inedită.

Citeşte şi:

Iaşi: Bebeluşii născuţi prematur sunt în pericol! Maternitatea nu are fonduri ca să acopere cheltuielile pentru îngrijirea lor

Iaşi: S-a născut primul copil prin fertilizare in vitro din Moldova VIDEO

ŞOCANT O ieşeancă nu ştia că are gemeni. Pe un copil l-a născut acasă, iar pe celălalt la maternitate

Practic,  tânăra, însărcinată cu gemeni, era în pericolul de a-şi pierde ambii copii pentru că unul dintre fetuşi suferea de o malformaţie, fiind ţinut în viaţă de fratele său.

Pentru a-i da şansa măcar unuia dintre ei să trăiască, medicul Dragoş Nemescu a realizat o operaţie intrauterină, cauterizând cordonul ombilical al fătului cu probleme. 

„Era o sarcină monoamniotică. Între cei doi fetuşi nu era un perete despărţitor, ci aveau o placentă comună“, a declarat medicul Dragoş Nemescu. Reprezentanţii maternităţii ieşene spun că un astfel de caz se întâlneşte la 30.000 de sarcini.

VEZI PLANURILE CONDUCERII MATERNITĂŢII

Totodată, conducerea unităţii medicale a decis să înfiinţeze un departament materno-fetal.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite