Fără cazuri de TBC la o lună de la alerta declanşată de educatoarea bolnavă din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie nu au mai depistat niciun caz de tuberculoză la persoanele care au intrat în contact cu educatoarea bolnavă de la Aroneanu. Până acum, trei copii de la grădiniţa din Aroenanu şi un student de la „Cuza", coleg cu educatoarea, au fost diagnosticaţi cu TBC.

La o lună de la instalarea alertei de TBC, medicii ieşenii spun că nu au mai găsit niciun caz de tuberculoză în rândul preşcolarilor din Aroneanu şi Româneşti sau a studenţilor de la Facultatea de Psihologie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" cu care educatoarea bolnavă a intrat în contact. Specialiştii spun însă că mai există pericolul depistării unor noi bolnavi.

Alertă de TBC la o grădiniţă din judeţ UPDATE

Alertă! Focar de TBC la „Cuza“ din Iaşi. Un student, coleg cu educatoarea bolnavă, a fost diagnosticat cu tuberculoză

Preşcolari din Aroneanu diagnosticaţi cu TBC după ce au fost la orele unei educatoare bolnave

Alerta de TBC a împânzit Universitatea „Cuza“ după ce educatoarea bolnavă a participat la cursuri

„Săptămâna care a trecut am mai făcut verificări la persoanele de la grădiniţe, dar nu s-a mai depistat niciun caz. Nu este însă închis focarul. Noi mai facem analize tuturor celor care ne solicită", spune doctorul Adriana Sorete, medic la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi.

Alerta de TBC a împânzit cele două grădiniţe din judeţ şi universitatea ieşeană pe 15 noiembrie, când educatoarea a ajuns la spital în stare gravă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite