Iaşi: Fără soluţii pentru elevii de la şcoala arsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

28 de copii de clasele I-IV fac naveta zilnic trei kilometri până la şcoala din Ţibana după ce acoperişul şcolii din satul Poiana a ars. Cum microbuz şcolar nu există în comună, fiecare

28 de copii de clasele I-IV fac naveta zilnic trei kilometri până la şcoala din Ţibana după ce acoperişul şcolii din satul Poiana a ars. Cum microbuz şcolar nu există în comună, fiecare părinte se descurcă cum poate cu transportul. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) au trimis abia în cursul zilei de vineri o adresă la Ministerul Educaţiei prin care au solicitat banii necesari pentru reparaţii.


Au nevoie de 100.000 de lei


Am discutat la Bucureşti cu secretarul de stat Oana Badea şi trimitem adresa prin care solicităm suma de 100.000 de lei. Banii sunt necesari pentru a repara unitatea de învăţământ“, a declarat Constantin Şerban, inspector general adjunct al IŞJ Iaşi.


Acesta speră ca în ianuarie 2010, micuţii să poată învăţa din nou la şcoala din sat. „Doar copiii de grădiniţă, 30 la număr, învaţă acum în casa unui localnic care este plecat la muncă în străinătate. Acum căutăm, poate găsim un microbuz la o altă comună să-l folosim în Ţibana pentru elevi“, a mai spus Şerban. Microbuzul ar urma să fie utilizat până la repararea şcolii, care a ars la începutul acestei săptămâni.


Şcoala din satul Poiana a fost renovată în urmă cu un an. Din cauza unui incendiu izbucnit la magazia cu lemne de la un chiştoc de ţigară, a ars aproape tot acoperişul. Deşi pagubele au fost estimate iniţial la 200.000 de lei, suma solicitată de la Ministerul Educaţiei este la jumătate. Şefii Consiliului Judeţean sunt dispuşi să aloce bani din fondul de rezervă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite