Iaşi: Fără carantină în căminul de lux unde au stat 13 bolnavi de gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Fără carantină în căminul de lux unde au stat 13 bolnavi de gripă porcină
Iaşi: Fără carantină în căminul de lux unde au stat 13 bolnavi de gripă porcină

Stundeţii cazaţi în căminul de lux Gaudeamus, unde au fost cazaţi cei 13 străini bolnavi de gripă porcină, circulă liberi prin clădire şi prin oraş.

Citeşte şi:

12 cazuri de gripă porcină în căminul de lux Gaudeamus

Un portughez bolnav de gripă porcină la Iaşi

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi a susţinut că nu se impune măsura carantinei, prin urmare cele 251 de persoane cazate la Gaudeamus au primit doar indicaţia să nu părăsească imobilul.

Cadrele medicale au împărţit marţi seară măşti de protecţie tuturor celor care se aflau în cămin.

VIDEO

Get the Flash Player to see this player. url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/dumitrita/asistenta medicala la gaudeamus.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/dumitrita/asistenta medicala gaudeamus captura.jpg width=300 height=250 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false



Majoritatea studenţilor sunt indiferenţi în faţa anunţului că în imobilul în care ei locuiesc există un focar de gripă porcină.

„Am fost înştiinţată că este gripă porcină, dar eu nu circul prea mult prin cămin şi nu am avut treabă cu străinii cazaţi aici. Sper să nu se întâmple nimic. Eu sunt optimistă“, a spus o studentă în anul I.

Doi italieni care au ieşit din cameră purtau măştile de protecţie doar de formă, nu în dreptul gurii şi a nasului.

O altă italiancă, Valentina, a spus că îşi ţine „degetele încrucişate“ în speranţa că nu se va îmbolnăvi. Este optimistă, mai ales că nu a vorbit cu cei care au ajuns marţi după-amiază la spital şi nici măcar nu îi cunoaşte.

Marţi seară o studentă a venit din proprie iniţiativă la cameras 533, amenajată special pentru cadrele medicale, şi a solicitat o mască de protecţie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite