Fanii Iaşiului îşi dau întâlnire pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Mardaloescu a creat pagina strict pentru utilizatorii Facebook care iubesc Iaşiul
Oana Mardaloescu a creat pagina strict pentru utilizatorii Facebook care iubesc Iaşiul

Peste 200 de persoane schimbă impresii despre oraş într-o secţiune specială creată pe cel mai mare site de socializare. Fără a căuta să-i atribuie un brand Iaşiului, Oana Mardaloescu încearcă să facă oamenii să-l privească cu un ochi mai puţin critic.

Oana Mardaloescu, masterand la Dezvoltare Turistică, este administratorul paginii „Iubesc Iaşiul pentru că...“ pe Facebook. Toţi cei care au cel puţin un motiv să aprecieze oraşul, îl pot face public acolo. Grupul are deja peste peste 200 de susţinători. „Pagina a fost creată în ideea de a da un impuls ieşenilor pentru o gândire pozitivă. Văd că oamenii sunt tot mai ocupaţi, stresaţi, concentraţi pe părţile negative. Nu mai au timp să privească în jur şi să observe că oraşul are şi părţi frumoase“, spune Oana.

Deşi s-a născut în Galaţi, masteranda şi-a petrecut ultimii ani în oraşul de pe Bahlui, aşa că deja se simte ca o ieşeancă.

Paradisul studenţilor

Dintre zecile de comentarii postate de fani, niciunul nu vine împotriva ideii „Iubesc Iaşiul pentru că...“, ba dimpotrivă. Oraşul este caracterizat ca un loc al dorinţelor împlinite, al iubirii, al pitorescului, chiar şi de oameni pentru care Iaşiul a fost domiciliu temporar, în timpul studenţiei.

 „A fost locul unde m-am simţit cel mai bine şi unde mă duc cu cea mai mare plăcere de fiecare dată. Nu este student care să nu-şi dorească să revină în Iaşi după terminarea facultăţii! Mulţumesc, Iaşiule, pentru că exişti“, exclamă Marius Macovei.

Copoul, zona preferată

O altă fană, Ingrid Zănoagă, vorbeşte cu emoţie despre teii de pe dealul Copoului, despre „străduţele umbrite de castani înalţi“ şi despre liniştea care se aşează odată cu apusul soarelui.

De altfel, „vedeta“ preferinţelor celor care iubesc Iaşiul este Copoul, cu parcul, universitatea şi atmosfera sa boemă. „Iubesc Iaşiul pentru că ieşenii sunt nişte oameni relaxaţi, pentru că oraşul încă are un aer curat şi un parfum boem, o cultură şi o istorie foarte bogate. Mai iubesc Iaşiul pentru că aici m-am născut şi aici sunt cei mai buni prieteni pe care-i am“, spune Dan Grădinaru. 

Concurată de pagina „Iaşi“
Pagina „Iubesc Iaşiul pentru că...“ a fost deschisă pe 16 februarie. Moderatoarea Oana Mardaloescu spune că rolul principal nu este, totuşi, promovarea oraşului, ci de a da un impuls de gândire pozitivă. Nu este, însă, singurul loc de pe Facebook dedicat celor care au trecut cel puţin o dată prin Iaşi. Grupul „Iaşi“ are 1.525 de membri, iar pe el fanii pot posta orice, de la anunţuri de evenimente la întrebări referitoare la cazare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite