Falimentul bugetului de stat, o bombă alarmistă lansată de Ponta. Primul-ministru şi-a refăcut declaraţiile la Iaşi: „Avem bani de pensii, de salarii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul ministru Victor Ponta, alături de primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita
Primul ministru Victor Ponta, alături de primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita

Premierul a nuanţat la Iaşi informaţiile lansate la Pro TV, unde a spus că în buget nu mai sunt bani pentru salarii, pensii şi funcţionarea instituţiilor statului.

Primul-ministru Victor Ponta a susţinut o conferinţă de presă la Iaşi astăzi, 14 octombrie, imediat după ce a participat la slujba de la Catedrala Mitropolitană oficiată de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Premierul susţine că a fost înţeles greşit şi că, în cadrul emsiunii "După 20 de ani", difuzată de Pro TV, ar fi spus clar că are soluţii pentru un neajuns pe care l-a pus în cârca Guvernului condus de Emil Boc.

„La rectificarea de buget pe care o vom avea la sfârşitul acestei luni vom realoca bani pentru încălzirea marilor oraşe, pentru funcţionarea administraţiilor locale, pentru persoane cu dizabilităţi şi pentru spitale. Am arătat problemele, dar în acelaşi timp venim cu soluţii. În sensul acesta am făcut eu acele declaraţii. Când vorba se duce din ureche în ureche, la un moment dat este deformată. Avem bani de pensii, de salarii, de funcţionarea instituţiilor statului. Guvernul trecut, nu ştiu din ce motive, a considerat că anul are doar zece luni. Am descoperit pe parcurs toate aceste fonduri pe care Guvernul trecut nu le-a prevăzut", a declarat Victor Ponta la Iaşi.

La emsiunea TV difuzată astăzi, 14 octombrie, dar înregistrată în urmă cu două zile, Ponta a spus că „începând cu 15 noiembrie - aşa s-a prevăzut anul trecut în buget - nu există nicio resursă pentru funcţionarea spitalelor, pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru o parte din pensii".

Ponta, după ce-a promis indemnizaţii şi salarii:Nu sunt bani pentru cheltuielile din ultimele 45 de zile ale anului

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite