Fac slalom pe zebre printre şine de tramvai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietonii de pe Anastasie Panu trebuie să fie cu ochii în patru pentru a nu se împiedica de şine
Pietonii de pe Anastasie Panu trebuie să fie cu ochii în patru pentru a nu se împiedica de şine

Pietonii dau adevărate teste de atenţie pe două dintre trecerile de pe Anastasie Panu

Sutele de ieşeni care traversează zilnic cele două treceri de pietoni de pe strada Anastasie Panu, din dreptul Halei Centrale, sunt nevoiţi să facă slalom printre şine pentru a ajunge de pe un trotuar de altul. Muncitorii care au amenajat şinele de tramvai din zonă s-au spălat pe mâini şi nu au mai pus o rampă pentru a facilita accesul pietonilor.


Oamenii sunt nemulţumiţi că trebuie să fie atenţi pe unde calcă pentru a nu se împiedica de fiare şi că uneori trebuie să alerge printre obstacole pentru a traversa strada. Cel mai mult au de suferit persoanele care sunt ţintuite într-un scaun cu rotile, pentru care accesul la acele treceri de pietoni este practic interzis.


Şoferii se grăbesc pe străzile în şantier


Riscul de producere a unor accidente în care să fie implicaţi pietoni este foarte mare şi din cauza traficului îngreunat din zonă, dar şi pentru că mulţi şoferi sunt grăbiţi şi din când în când mai „uită“ regulile de circulaţie. „Nu o dată mi s-a întâmplat să văd cum unii pietoni au fost la un pas să fie călcaţi de maşinile care trec prin zonă. Chiar mai devreme o femeie mai bătrână s-a oprit în bara unei maşini. Ar trebui pusă o rampă, ceva, pentru că e bătaie de joc să fim nevoiţi să trecem printre şine pentru a ajunge de pe un capăt al străzii pe celălalt“, a spus Maria Apostol, profesor.


Alţi pietoni sunt de părere că semafoarele din dreptul acelor treceri ar trebui să aibă un timp mai mare pentru pietoni, în condiţiile în care acum perioada de „verde“ este de 35 de secunde.


„Dacă o persoană ajunge când mai sunt 10 sau chiar 15 secunde de acces  pe zebră, îi e frică să mai treacă, pentru că durează mai mult de atât pentru a traversa“, crede Mihai Pricop, student.


Pe Anastasie Panu sunt trei treceri de pietoni care sunt traversate de către şinele de tramvai nou amplasate. Doar una dintre ele, cea de la intersecţia cu strada Elena Doamna, are amenajată o rampă din lemn pentru ca pietonii să nu fie nevoiţi să facă slalom printre fiare.


Lucrările la şinele de tramvai au început în vara acestui an şi ar fi trebuit să se termine pe 14 noiembrie, potrivit promisiunilor iniţiale.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite