FOTOGALERIE Ieşeanca nominalizată la Oscarurile canadiene: „M-am ales cu vânătăi şi păr smuls“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Condurache, în timpul filmărilor
Roxana Condurache, în timpul filmărilor

Roxana Condurache, o tânără actriţă născută în Iaşi, a fost nominalizată la prestigioasele Premii Genie la categoria „Cea mai bună actriţă în rol secundar" pentru prestaţia din lungmetrajul „The Whistleblower“.

Ieşeanca Roxana Condurache a ajuns în lumina reflectoarelor după ce a jucat în lungmetrajul „The Whistleblower“. Actriţa interpretează rolul unei adolescente de 15 ani, Raya Kochan, victimă a unei reţele de traficanţi de fiinţe umane.

FOTOGALERIE Povestea de viaţă a Roxanei Condurache, ieşeanca nominalizată la Oscarurile canadiene VIDEO

Colege de platou i-au fost actriţele Rachel Weisz, Monica Bellucci şi Vanessa Redgrave.Prestaţia actriţei din Iaşi a fost foarte apreciată de critici, apreciere care i-a adus o nominalizare la echivalentul Premiilor Oscar în Canada.

image

Reporter: Lungmetrajul „The Whistleblower" a fost primul astfel de proiect în care ai fost implicată?

Roxana Condurache: „The Whistleblower" a fost primul film de lungmetraj la care am lucrat. Înainte de acesta, mai lucrasem la câteva scurt-metraje şi piese de teatru şi eram colaboratoare la Teatrul Masca din Bucureşti.

Cum ai ajuns să fii selectată pentru rolul victimei Raya Kochan?

În anul II de facultate am fost invitată de Media Pro la un casting pentru un film străin. După câteva întâlniri cu regizoarea şi producătorii, am fost anunţată că am primit unul din rolurile cele mai importante din film.

Cum au decurs filmările şi ce scene ţi-au ridicat cele mai mari dificultăţi?

Înainte de filmări am avut o lună să mă pregătesc, în care recunosc că am chiulit de la şcoală şi am studiat în detaliu subiectul filmului. Am văzut nenumărate documentare despre traficul de fiinţe, am citit mărturii ale fetelor care au trecut prin această experienţă şi am scris foarte mult - am ţinut un jurnal al personajului meu, Raya Kochan, în care îmi imaginam cum e fiecare zi din viaţa ei, atât înainte de a fi răpită, cât şi după, când a trecut prin acele experienţe traumatizante.

Citeşte şi: Constantin Puşcaşu - Joacă alături de Nicolas Cage (PORTRET)

Filmările au decurs timp de o lună şi a fost una din cele mai profunde şi mai frumoase experienţe din viaţa mea. Nu am întâmpinat nici un fel de dificultăţi majore în timpul filmărilor - doar câteva vânătai, puţin păr smuls şi un atac de panică. Dar toate astea m-au ajutat să mă cunosc mai bine şi să intru în pielea personajului. Au fost multe emoţii din partea echipei la scena în care Raya este violată. Insă după ce am filmat-o,  Larysa Kondracki ne-a aplaudat pe toţi, ne-a mulţumit şi a spus că această scenă va vinde cu siguranţă filmul.

Cum ai colaborat cu echipa de pe platou şi cu Larysa Kondracki şi Rachel Weisz?

Am avut norocul să lucrez cu o echipă de oameni extraordinari, profesionişti şi pasionaţi de ceea ce fac. Larysa era tot timpul alături de noi şi orice întrebare aveam, era acolo să mă lămurească. Rachel Weisz este o persoană foarte caldă, dedicată carierei sale şi modestă în acelaşi timp. Am colaborat foarte bine împreună şi chiar cred că asta se vede în film.

Ce impresie ţi-a lăsat Monica Belluci?

Monica Belluci m-a impresionat prin eleganţa, frumuseţea şi profesionalismul ei. Toată echipa era emoţionată în jurul ei şi nimeni nu ştia cum ar trebui să se comporte. Au inteles însă ca şi Monica Belucci e tot om, ca noi toţi - chiar dacă unul de o frumuseţe covărşitoare .

Ce a însemnat pentru tine experienţa filmărilor pentru lungmetrajul „The Whistleblower“?

Întreaga experienţă m-a maturizat şi mi-a deschis ochii pentru a descoperi o realitate îngrozitoare: traficul de fiinţe. Prestaţia mea a fost într-adevăr apreciată de critici şi asta nu poate decăt să îmi aducă o mare bucurie. Cel mai important lucru pentru mine este să fiu apreciată pentru munca mea şi să reuşesc să-i emoţionez pe oameni.

Mă simt onorată că prestaţia mea din film a fost considerată atăt de bună încât să fiu nominalizată la secţiunea "Cea mai bună actriţă în rol secundar" în Canada. Asta e primul pas cred eu în lungul drum pe care îl am de străbătut şi mi-a dat cu siguranţă putere şi inspiraţie să lupt în continuare pentru a avea o carieăa extraordinară.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla ultimele evenimente din Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite