FOTO Cum şi-au trăit visul american trei studenţi din Iaşi: muncă pe brânci şi distracţie pe rupte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorinţa de a face bani şi de a vedea lumea trimite an de an sute de studenţi din Iaşi la celălalt capăt al lumii. Numai anul acesta, în jur de 900 de tineri au muncit pentru o vară în diferite oraşe din SUA.  

Unii au auzit de la prieteni care au trăit experienţe similare, alţii se reîntorc după ce au trăit clipe frumoase în anii precendenţi, iar cei mai mulţi se ghidează după întrebarea „oare cum o fi?". Astea sunt cele trei categorii de studenţi care îşi sacrifică vara pentru a strânge bani şi amintiri la celălalt capăt al lumii - Statele Unite ale Americii.

Mădălina Calistru (21 de ani) este studentă în anul II la Facultatea de Drept de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. La începutul acestei veri a ajuns pentru prima dată în SUA. „Experienţa mea americană a pornit de la un pliant găsit în amfiteatrul facultăţii . Am realizat că mă aflu în America în momentul în care am văzut steagul Statelor Unite ale Americii, pe aeroportul din Chicago", povesteşte studenta.

O bănăţeancă are dimensiunile ideale 90-60-90. Donna Lăzărescu face carieră în California şi pozează pentru "Victoria's Secret" GALERIE FOTO

16 ore de muncă pe zi
Mădălina a muncit ca hostess şi ca ospătar în staţiunea turistică Wisconsin Dells. O localitate de 2.000 de locuitori recunoscută în State pentru numărul mare de waterpark-uri. Timp de o vară a muncit mult, însă nu regretă o clipă pentru că, spune ea, s-a întors din SUA cu „experienţă de neînlocuit şi cu o gaşcă de prieteni pe facebook", dar şi cu aproximativ 9.500 de dolari. „Am rămas surprinsă de mentalitatea celor de acolo. De exemplu, atunci când era plin restaurantul, şeful îşi punea şorţul şi muncea cot la cot cu angajaţii", mai povesteşte Mădălina.

image

Alături de Mădălina în Wisconsin Dells a fost şi Alexandru Burcuş, de 20 de ani. Studentă în anul II la FEAA, ieşeanca a muncit ca fotograf într-un parc de distracţii din staţiunea americană. Chiar dacă în unele zile studenta muncea şi câte 16 ore pentru un ban în plus, ea îşi aminteşte cu drag că a avut ocazia de a vizita Mexicul, New York-ul sau cascada Niagara.

image

„Mi-am cumpărat o grămadă de chestii şi am vizitat foarte multe locuri. Am făcut bungee jumping sau scuba diving, lucruri pe care nu le mai făcusem până atunci. Plus că mi-am făcut foarte mulţi prieteni, cu care păstrez legătura şi acum", ne-a spus Alexandra.

Doctorand în III, muncitor într-o fabrică de conserve
Munca nu este o ruşine şi cel mai bun exemplu în acest sens îl oferă Cristi Nistor (28 de ani). Doctorand în anul III la Marketing, Cristi a fost vara trecută pentru a cincea oară în Statele Unite.

După ce în anii precedenţi a muncit în hoteluri sau cazinouri de lux, anul acesta nu a spus „pas" când i s-a oferit un job într-o fabrică de conserve. Povesteşte că a muncit mult, într-una dintre luni fără libere, timp de 12 ore pe zi. „Mi-aduc aminte că în primul an în care am plecat am scăpat de restanţe special pentru a putea primi viza. Am învăţat multe lucruri. Am învăţat că munca mea valorează ceva, să fac multe lucruri într-un timp foarte scurt - într-un an aveam 6-7 joburi . Am lucrat la un local de lux unde i-am întâlnit pe Madonna, Pierce Brosnan sau Boris Becker, dar nu am dat cu piciorul când mi s-a oferit un loc într-o fabrică de conserve", ne-a spus Cristi.

Vara trecută, în jur de 900 de studenţi din Iaşi au muncit în SUA, prin intermediul tuturor firmelor de plasare a locurilor de muncă acolo. În jur de 65% se vor întoarce acolo şi anul viitor.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească studenţii pentru a munci în State

-          Student la zi, la o universitate acreditată

-          Vârstă de maxim 28 de ani

-          O situaţie şcolară bună (medie de peste 7.5, fără restanţe)

-          Nivel conversaţional mediu de limba engleză

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite