FOTO Premieră naţională: un ieşean a devenit campion mondial la fitness masculin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Birică a devenit campion mondial în Spania
Andrei Birică a devenit campion mondial în Spania

Sportivul Andrei Anghel Birică (21 de ani) a obţinut medalia de aur la Campionatele Mondiale de culturism şi fitness ce au avut loc în perioada 25-28 noiembrie în Santa Susana (Spania).

Andrei este legitimat la Clubul Sportiv Municipal Iaşi şi a reprezentat ţara noastră la proba de fitness masculin. El este campiona naţional şi european la aceeaşi categorie, titluri pe care le-a obţinut tot anul acesta.

La competiţia de la Santa Susana, au mai participat şi alţi zece sportivi din toată ţară. Din Iaşi a mai fost prezent la competiţie şi Sergiu Tofan (20 de ani), care a intrat în concurs la proba de body-building. El a ocupat poziţia a şasea în clasamentul final.

Andrei Birică a devenit campion mondial în Spania

„Asta ne dă speranţa că anul viitor, Sergiu va putea şi el să urce pe podium", ne-a spus antrenoarea Felicia Purice Russ. Ea s-a ocupat de pregătirea celor doi sportivi de performanţă alături de Cristian Russ.

Santa Susana este capitala mondială a culturismului, iar competiţia de anul acesta a fost organizată sub atenta supraveghere a preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Culturism şi Fitness, dar şi a primarului din localitatea spaniolă.

La Campionatul Mondial din Santa Susana au participat sportivi din 50 de ţări, iar la finalul competiţiei România a ocupat locul şase în clasamentul pe naţiuni.

„Pregătirea sportivilor a fost făcută pe cheltuiala cluburilor, pentru că federaţia din România nu a contribuit din punct de vedere financiar cu nimic", a mai spus antrenoarea Felicia Purice Russ.

Andrei Birică este primul român care obţine medalia de aur la campionatele mondiale de fitness masculin.

Vezi şi:

Sportive din nouă ţări vor fi prezente în acest weekend la un concurs internaţional de gimnastică

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite