Iaşi: Doi păuni sunt crescuţi de angajaţii regiei de apă (GALERIE FOTO ŞI VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Doi păuni sunt crescuţi de angajaţii regiei de apă (GALERIE FOTO ŞI VIDEO)
Iaşi: Doi păuni sunt crescuţi de angajaţii regiei de apă (GALERIE FOTO ŞI VIDEO)

Păsările au fost donate de un crescător care nu-şi mai permitea să le întreţină

Ieşenii care trec prin Copou admiră exoticele exemplare şi încearcă să le pozeze printre gratiile ţarcului în care sunt ţinute.

Cele două păsări sunt răsfăţate de angajaţii Apa Vital cu seminţe de floarea soarelui, grăunţe şi apă de la robinetele regiei de apă. Pentru ca cei doi masculi să nu se ciocnească, personalul administrativ a separat ţarcul amenajat în curtea Apa Vital în două, cu promisiunea că în curând le vor aduce şi câte o păuniţă.

„În primele zile toţi angajaţii au venit să le vadă, dar acum ne-am obişnuit cu ele. În schimb, ieşenii care trec pe lângă sediul nostru sunt foarte curioşi, se uită la ele minute în şir şi încearcă să le facă poze“, a afirmat Răzvan Manolache, purtătorul de cuvânt al societăţii Apa Vital Iaşi.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/pomi fructiferi/pauni 1.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/paun interfata.jpg width=255 height=255 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Copiii le admiră printre gratii

Celor mici nu le scapă prezenţa păunilor şi îi roagă insistent pe angajaţii regiei de apă să le facă poze cu păsările crescute în curtea societăţii. „Nene, fă-mi şi mie câteva poze cu păunii“, îl roagă un băieţel pe unul dintre angajaţii regiei, înmânându-i telefonul mobil.

Numai una dintre cele două păsări este mai activă şi îşi înfoaie coada când se simte privită de curioşi din stradă. „Sunt mai apatici când este multă lume în jurul lor. Dimineaţa şi seara sunt mai activi şi scot sunetele specifice acestei rase de păsări“, a adaugat Răzvan Manolache.

Parcul dendrologic din curtea Apa Vital mai este locuit şi de veveriţe, iar în urmă cu 40-50 de ani în zonă a funcţionat o crescătorie de păuni.

„Părinţii mă aduceau la crescătoria de păuni, unde admiram frumoasele păsări. Erau crescute şi alte animale pe atunci“, şi-a amintit cu plăcere angajatul Apa Vital.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/pomi fructiferi/pauni 2.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/paunii sunt tinuti separat pentru a nu se ciocni 1.jpg width=255 height=255 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite