Iaşi:GALERIE FOTO Trei ieşeni şi-au făcut „hotel“ pe malul râului Bega

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi:GALERIE FOTO  Trei ieşeni şi-au făcut „hotel“ pe malul râului Bega
Iaşi:GALERIE FOTO Trei ieşeni şi-au făcut „hotel“ pe malul râului Bega

Oaspeţii Timişoarei, plecaţi să rezolve o problemă medicală, au economisit astfel 3.600 de lei

Maricel Benone (39 de ani), însoţit de soţie şi vărul său, s-a cazat într-un cort pe malul apei care străbate oraşul din vestul ţării.

Trei ieşeni au sosit în Timişoara pe data de 11 septembrie, pentru ca Maricel Benone să-şi facă o proteză nouă la un picior. Moldovenii au făcut calculele de acasă şi şi-au dat seama că, dacă nu se rezolvă problema într-o zi-două, nu vor avea bani să stea la un hotel.

Pensia, prea mică pentru camera de hotel

Maricel Benone, însoţit de văr şi soţie, s-a echipat ca pentru o expediţie în munţi, cu un cort imens şi toate utilităţile necesare pentru campare. Ieşenii şi-au întins cortul pe malul Begăi, foarte aproape de zona Catedralei Mitropolitane.
„Eu am o pensie de handicap de 2.300 de lei. De unde putem să plătim hotel? Sper să nu avem probleme nici de acum încolo pentru că mai trebuie să stăm câteva zile în Timişoara“, a spus Maricel Benone.

Poliţiştii sunt miloşi

Ieşeanul afirmă că, dacă ar fi trebuit să stea la cel mai prăpădit hotel din Timişoara, până acum ar fi plătit aproape 4.000 de lei. „Să spunem că am fi găsit cazare la o sută de lei pe noapte, de persoană. La trei inşi, în 12 zile, plăteam 3.600 de lei. Nu ne putem permite“, a spus şi Leon Iani, vărul lui Benone. Oamenii susţin că au fost vizitaţi şi de poliţişti, cărora, după ce au aflat despre problema lor, li s-a făcut milă şi i-au lăsat în pace.

„Cei de la Casa Austria mi-au cerut 5.000 de euro pentru proteza nouă. Mi-au spus că este posibil să găsească o sponsorizare, dar trebuie să mai aştept. Avem 12 zile de când suntem aici“, a precizat Maricel. Ieşenii au mai fost deranjaţi şi de boschetari însă, pentru a preîntâmpina problemele, îl au pe Nero, un maidanez care-i primeşte pe musafirii nepoftiţi cu scandal. Cei trei au rezolvat şi problema cu mâncarea. Femeia găteşte cu ajutorul unei butelii, iar toţi trei se aşează la „masă“ pe dalele de pe malul Begăi. Moldovenii campaţi la Timişoara spun că, dacă nu primesc răspuns de la Casa Austria până la începutul lunii octombrie, îşi vor strânge cortul şi vor pleca acasă.

Între timp, cei doi bărbaţi îşi omoară timpul dând la peşte, dar Bega nu le oferă prea multe satisfacţii.
„Nu am prins nimic. Am încercat la râmă, la pâine şi vierme, dar nu trage. Oricum, pescuim de plăcere“, a mai spus Leon Iani.

I-a scris lui Gigi Becali

Benone Maricel a rămas fără o parte din picior în urmă cu cinci ani, după un accident de tren. Prima proteză a primit-o gratis, dintr-o sponsorizare din Spania. Acum, i-a scris şi lui Gigi Becali, dar nu a primit răspuns. „Mai merg la spital pentru că mi-au promis o sponsorizare. Prima proteză a fost tot din sponsorizare, din Spania. I-am scris şi lui Gigi Becali, dar nu mi-a răspuns“, a mai adăugat ieşeanul.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite