Explozie cu trei victime la o firmă din zona industrială a Iaşiului UPDATE FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au intervenit de urgenţă
Pompierii au intervenit de urgenţă

În urmă cu puţin timp s-a produs o explozie la o firmă peste stradă de Grupul Omega Tehnoton pe strada Calea Chişinăului. Din primele informaţii se pare că sunt trei victime.

Ora 17.10 Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi (ITM) susţin că la prima vedere angajaţii aveau carte de muncă şi respectau normele de sănătate şi securitate în muncă.

„Facem o acnhetă în prezent acolo. Cele trei persoane erau încadrate, aveau fişe de protecţie, era totul la zi“, spune George Tanasievici, purtătorul de cuvânt al ITM Iaşi.

Ora 16.37 Unul dintre răniţii din explozia de luni dimineaţă a murit la spital. Detalii aici.

Ora 15.55 Un avion SMURD de la Bucureşti va sosi la Iaşi pentru a prelua cele trei victime. Unul dintre bărbaţi le-a declarat medicilor însă că nu este de acord cu transferarea lui la spitalul din Capitală.

image

Ora 14.56 "Împreună cu reprezentanţii ITM şi ISU facem cercetări atât în ceea ce priveşte cauza producerii exploziei, cât şi a în ceea ce priveşte accidentul de muncă", a declarat comisar Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Ora 14.25: Două dintre victimele exploziei de la fabrica deţinută de omul de afaceri Constantin Comănescu au ajuns la secţia din Copou a Spitalului „Sf. Spiridon“. Un bărbat de 42 de ani are arsuri de gradele III şi IV pe 80% din suprafaţa corpului şi a fost resuscitat de medici după care a intrat imediat în sala de operaţii. „Al doilea pacient de 39 de ani este în curs de evaluare şi stabilizare. Pronosticul este extrem de rezervat din cauza complicaţiilor posibile“, spune medicul Tudor Ciuhodaru.

Ora 14.05 "Este vorba despre un cuptor cu inducţie. Temperatura ar fi de peste 1000 de grade. Este mult prea devreme să ne pronunţăm", a spus prefectul Dragomir Tomaşeschi .

Ora 14.00 Unul dintre angajaţii firmei este în stare gravă. Bărbatul a intrat în stop cardio- respirator şi este resuscitat. La faţa locului au ajuns şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Ora 13.46 Prefectul Dragomir Tomaşeschi a venit la faţa locului.

Ora 13.38 Explozia s-a produs la SC Mecano Fuc SRL, la un cuptor de fontă. Firma îi aparţine omului de afaceri Constantin Comănescu.

Ora 13.25 Trei persoane au fost duse la spital, două dintre ele cu arsuri, iar cealaltă intoxicată cu fum.

Unul dintre bărbaţii răniţi are 40 de ani şi prezintă arsuri pe 10% din suprafaţa corporală. Un altul are arsuri pe 20% din corp şi îi sunt afectate şi căile respiratorii.

Verdict în dezastrul de la Siraj: incendiul a pornit de la o ţigară

„Pacienţii sunt internaţi la Chirurgie Plastică“, spune doctorul Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

Incendiu de proporţii în Siraj. Pompierii ieşeni se luptă de la ora 2.00 cu flăcările care au cuprins tone de marfă

Imagini spectaculoase de la demolarea Sirajului din Iaşi, după incendiul devastator

Ora 13.14 O explozie la o firmă din apropiere de Tehnoton s-a soldat cu două victime. Echipajele de pompieri şi medicii SMURD au fost trimise la faţa locului.

Vom reveni cu amănunte.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite