Iaşi: FOTOGALERIE: Explozie de culoare în Grădina Botanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: FOTOGALERIE: Explozie de culoare în Grădina Botanică
Iaşi: FOTOGALERIE: Explozie de culoare în Grădina Botanică

Aceştia au venit în număr impresionant încă de la primele ore ale dimineţii să admire expoziţia florilor de toamnă.

Intră AICI pentru FOTOGALERIE!

Iubitorii de frumos au găsit astăzi în Grădina Botanică cele mai reuşite soiuri de crizanteme şi tufănele pe care Iaşiul le are. Vremea plăcută şi razele soarelui i-au încurajat pe ieşeni să vină  cu sutele la cea de-a 33-a ediţie a Expoziţiei „Flori de toamnă“, organizată în fiecare an în dealul Copoului. 

Un plus al evenimentului din acest an a fost renovarea serei în care au fost expuse florile, muzica bună şi tema expoziţiei: „Crizantemele în mituri şi poveşti“. „În acest an am încercat să realizăm o explozie de culoare şi poveşti aduse din ţări îndepărtate“, a declarat Cătălin Tănase, directorul Grădinii Botanice.

Recitalul dovleceilor
Dacă în centrul spaţiului expoziţional au fost aşezate sute de ghivece cu specii variate de crizanteme, pe margini organizatorii expoziţiei au „desenat“ din flori mituri şi poveşti străvechi de pe „continentul Soarelui“.

Unul dintre aranjamentele florale care au atras atenţia a fost dragonul din crizanteme, cu o formă alungită, ca de şarpe. „Este cu adevărat special, iar migala de care au dat dovadă în realizarea lui este impresionantă“, a spus unul dintre ieşenii veniţi la expoziţie. Iubitorii de flori au zăbovit şi la „simbolul eternităţii“, realizat din crizanteme viu colorate. Spre deliciul ieşenilor, lângă sera principală angajaţii grădinii au amenajat şi o superbă expoziţie din fructe şi seminţe de la specii lemnoase provenite de pe toate continentele şi care au fost cultivate în Grădina Botanică. 

„Este extraordinar de frumos. Nici nu mi-am închipuit că poate fi adunată într-un singur loc atâta frumuseţe. Mi-au plăcut foarte mult şi crizantemele, şi tufănele, dar şi aranjamentele cu bostănei şi seminţe“, a spus Maria Rotaru, una dintre ieşencele care au plecat cu linişte în suflet de la expoziţia din dealul Copoului. Expoziţia „Flori de toamnă“ va fi deschisă până pe 8 noiembrie. Preţul unui bilet este de 6 lei, iar taxele pentru aparat foto şi video de 25, respectiv 100 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite