Exploziile solare au stârnit panică printre ieşeni. Mai multe persoane au ajuns la spital (UPDATE, FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Spitalul de Urgenţe „Sfântul Ioan" au avut de îngrijit în ultimele zile peste 10 pacienţi care s-au prezentat la unitatea medicală spunând că sunt afectaţi de exploziile solare.

Ora 14.00 Fizicienii contrazic spusele astrologilor şi medicilor şi susţin că exploziile solare afectează populaţia. În plus, aceştia avertizează că în această iarnă ne vom mai confrunta cu furtuni solare.

„Oamenii sunt afectaţi de aceste explozii. Absolut! Multă lume a avut în ultima vreme dureri de cap, stări de nelinişte şi nervozitate cauzate de fluxurile de energie, a radiaţiilor X şi gama. Soarele este din ce în ce mai activ şi aceasta nu va fi singura explozie solară din această iarnă“, spune fizicianul şi inventatorul Constantin Antohi.

Specialiştii susţin şi că aparatura electrocasnică contribuie substanţial la sensibilizarea organismelor.

„Tot ce e aparatură casnică nu este bună pentru oameni! Celularul poate deveni extrem de nociv dacă este ţinut lipit de ureche. Pe timpul somnului nu trebuie să-l ţii aproape de tine. La fel se întâmplă şi cu televizorul care emite radiaţii dacă este închis numai de la telecomandă. Trebuie să-l închidem şi din butonul de pornire/oprire“, mai spune Antohi.

Ora 13.00 Nici astrologii nu cred că un astfel de fenomen ar avea efecte asupra stării de sănătate a populaţiei. Nu exclud însă ca organismele persoanelor foarte sensibile să reacţioneze diferit.

Specialiştii spun că astfel poate se va încuraja cercetarea efectelor pe care le au exploziile solare asupra organismelor umane şi că poate se va investi mai mult în cercetarea ştiinţifică.

„În mod normal nu ar trebui să fie efecte asupra sănătăţii oamenilor. Câmpul magnetic terestru este totuşi o protecţie. Cea care creşte sensibilitatea organismelor este tehnologia: calculatoarele, telefoanele, sateliţii. Cei care s-au prezentat la medic susţinând că sunt afectaţi de exploziile solare sunt în necunoştinţă de cauză, de aceea noi am pledat mereu să se facă ore de astronomie în şcoli. Recomand ca cei care se ştiu meteo sensibili să stea mai mult în casă în această perioadă“, spune Ioan Adam, fondatorul Asociaţiei Astronomice „Sirius“ din Bârlad.

image

Sateliţii permit „spionarea“ Soarelui

Ora 09.15 Neurologii neagă că explozia solară i-a afectat pe ieşeni.

„Din câte ştim noi, clasic, nu are cum să-i afecteze. Sistemul nervos vegetativ este afectat în special vara din cauza supraîncălzirii. Nu cred că acum ar avea cum să-i fi afectat în această perioadă. Cefaleea pe care o acuză multă lume în aceste zile poate avea cauze diverse, cea mai frecventă fiind acutizarea unor dureri spondilotice meteo sensibile. Teoretic, este posibil ca fluxurile ionice, radiaţiile să interacţioneze cu reţelele neuronale şi să determine pe termen scurt disfuncţionalităţi ale acestora şi chiar mutaţii ale diferitelor tipuri celulare pe termen lung“, spune Dan Iulian Cuciureanu, medic primar neurolog la Spitalul de Neurochirugie din Iaşi.

image

Ora 08.50 Aceştia prezentau dureri de cap, greţuri, vărsături, tulburări respiratorii şi cardiace. Majoritatea pacienţilor care au invocat că se simt rău de la explozia solară sunt tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.

image

Specialiştii spun că tehnologia sensibilizează organismele umane

„Examenele clinice au arătat că pacienţii prezentau alte boli, iar simptomele pe care le aveau au fost declanşate de o dereglare a sistemului nervos vegetativ. Aceştia au aflat de pe internet sau din media despre exploziile solare şi au asociat acest fenomen cu starea lor de rău", spune Tudor Ciuhodaru, medic primar de urgenţă la Spitalul „Sfântul Ioan" Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite