Examenul profilor cu note de la 1 la 10 în judeţul Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de persoane nemulţumite de rezultatele obţinute au cerut ieri recorectarea tezei. În judeţ s-au înregistrat şi patru note de 10 la religie ortodoxă, educatoare, arte vizuale şi biologie.

Rezultate dezastruoase pentru profesori s-au înregistrat la nivelul judeţului Iaşi. Doar 373 de candidaţi la un post titularizabil au luat notă de trecere. Cele mai multe note, 39,25%, sunt cuprinse între 5 şi 6,99. Candidaţii au avut ieri ocazia să depună contestaţii, iar la primele ore ale zilei centrele de examinare s-au dovedit neîncăpătoare pentru cei nemulţumiţi de rezultatul obţinut. În doar trei ore, la Colegiul de Artă „Octav Băncilă“, cel mai mare centru de examinare din Iaşi, au fost depuse 150 de contestaţii.

Profesor ieşean cu 3,40 vrea să-i înveţe istorie pe elevi

Printre nemulţumiţi se numără şi Eduard Cristian Platon (29 de ani), care a obţinut nota 4,20 la Educaţie Fizică şi Sport. Tânărul a absolvit facultatea în 2006, iar timp de patru ani a fost suplinitor la şcolile din Bârnova şi Totoeşti. Un singur an a făcut pauză şi se pare că şi-a pierdut din cunoştinţe.

„S-au luat note mici la Sport. A fost un singur 9, un 8, şi restul doar note de 5. Eu nu am luat nici măcar 5. Foarte greu mai prinzi un loc cu această notă. Subiectele au fost mult mai grele decât în ceilalţi ani, chiar nu mă aşteptam să iau sub 5“, spune tânărul. Notele finale vor fi afişate pe 21 iulie.

Patru note maxime
Printre candidaţi s-au numărat şi câteva persoane pe chipul cărora se putea citi fericirea. Este cazul Ionelei Panainte (36 de ani), care a obţinut nota 10 la Biologie. Ea este una dintre cei patru candidaţi din judeţ care au luat notă maximă. Susţine că rezultatul i-a răsplătit munca din facultate, de la masterat, dar şi din anii în care s-a aflat la catedră. În toată viaţa de student a avut o singură notă de 9, iar facultatea a terminat-o ca şefă de promoţie.

Pentru examenul de titularizare s-a pregătit mai intens cu nouă zile înainte de probă. „În perioada 2004-2007 am predat la şcoala din Focuri şi la Colegiul «Racoviţă». Apoi am făcut o pauză şi am lucrat în sistemul sanitar. În ultimul semestru din acest an şcolar m-am întors la catedră, la Colegiul «Mihai Eminescu». Am luptat ca să obţin notă maximă“, spune Ionela Panainte. La Biologie sunt două posturi titularizabile la care accede: la Andrieşeni şi la Ţibana, dar îl preferă pe ultimul. Recunoaşte cu strângere de inimă că salariul nu e mulţumitor, dar susţine că are vocaţie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite