Iaşi: Europot cu miros de grătar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mare parte dintre ieşenii cu drept de vot au preferat să meargă la o agenţie loto, cu gândul la potul cel mare, sau să ajungă într-o zonă de agrement.

Ora 8.00. Câţiva ieşeni stingheri merg pe trotuarul aproape gol din faţa Casei de Cultură a Studenţilor. Niciunul nu-şi îndreaptă însă privirea spre plăcuţa montată lângă uşa de la intrare, pe care scrie cu litere mari „Secţie de votare”. 
În aproximativ o oră, doar câteva persoane intră în secţie. „Mai am treabă, dar m-am gândit că este bine să le fac pe toate din timp”, a spus Ion Oancea, inginer. 

Grătarul şi potul,
mai tare ca votul

De mai mult suces s-au bucurat însă agenţiile loto din oraş. Zeci de ieşeni, mai puţin interesaţi de soarta alegerilor europarlamentare, s-au înghesuit să-şi joace numerele norocoase. Primul ieşean care şi-a încercat norocul la agenţia loto din Piaţa Unirii a fost Dumitru Mihalache, de profesie technician. Concetrat pe alegerea numerelor şi cu gândul la potul cel mare de 11 milioane de euro, ieşeanul a luat dintr-un coşuleţ şase pietre la întâmplare, pe care erau lipite buline cu numere. Ca într-un adevărat ritual de magie neagră, le-a întins pe masă şi a completat biletul. „Mai joc din când în când şi mai ales acum când miza este atât de mare. Cred că încercarea moarte n-are şi sper să câştig astăzi potul cel mare. La vot pot să ajung şi mai pe seară“, a spus Dumitru Mihalache.

Nici zonele de agrement nu au dus lipsă de clienţi. Interesaţi mai mult de o ieşire în aer liber decât de urnele de vot, zeci de ieşeni au încins grătarele de la Ciric. „Poate o să ajung la vot, dar abia după ce voi termina aici pentru că sunt convins că votul meu nu va conta“, ne-a spus şi Dumitru Gavril, pensionar.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite