Eternele şantiere din oraş, la judecata ieşenilor GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe nemulţumiri sunt legate de „promptitudinea“ finalizării lucrărilor. Reprezentanţii Primăriei dau însă asigurări că în cel mai scurt timp, şantierele de pe Anastasie Panu, de la Hala Centrală şi din Tătăraşi vor dispărea.

Sătui să tot vadă panouri galbene şi să înghită praful stârnit de utilaje, cei mai mulţi ieşeni nu văd cu ochi buni deschiderea ultimului şantier, de pe strada Anastasie Panu. Pe anumite porţiuni se circulă cu dificultate, iar şoferii oportunişti şi-au parcat maşinile pe lângă banda care împrejmuieşte şantierul.
Termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare a liniilor de tramvai şi asfaltare a fost stabilit pentru luna septembrie a acestui an, însă locuitorii din capitala Moldovei cred că acestea vor dura mult mai mult.

„După cum văd eu, sigur vor ţine doi ani, mai ales că ştiu cum se lucrează în România. Am fost în Italia şi acolo când se renovează ceva sau se lucrează la o stradă aproape că nici nu se simte“, a spus ieşeanca Emilia Tanasiu.

image

Daţi CLICK pe poze pentru o FOTOGALERIE CU ŞANTIERELE ETERNE DIN MUNICIPIU

Alţii se consolează cu gândul că „eternele şantiere“ nu sunt întâlnite doar la Iaşi, ci şi în alte oraşe ale ţării. „Depinde foarte mult de cum vor lucra la acest nou şantier, dar personal nu cred că va fi gata anul ăsta. M-am săturat, ce-i drept, de şantierele din oraş, dar vă spun că aşa este peste tot în ţară, nu doar la Iaşi. Apoi, nu ştiu câţi ieşeni vor circula cu tramvaiul pe această rută“, a spus Sorin Petraru, inginer.

Şantierele, o Poveste fără sfârşit

În apropiere de tranşeele săpate în faţa Palatului Culturii, ieşenii dau peste şantierul de la Hala Centrală, deschis încă din 2007. După atâţia ani, unii trecători par că s-au obişnuit cu panourile galbene care blochează parţial bulevardul Anastasie Panu.
„Pur şi simplu am ajuns să trec pe lângă ele ca şi cum ar fi normal să fie acolo. Cred că ar fi o premieră dacă s-ar termina ceva la timp. Acum, bine că lucrează ziua şi nu noaptea, astfel, cei care stăm în zonă putem să ne odihnim“, a afirmat şi Cristian Rusu, agent de vânzări.

Bătrânii nu pot să se abţină să nu facă comparaţie cu modul în care se construia înainte de Revoluţie. „Aici, la Hală, ai impresia că se lucrează de un deceniu. Nu ştiu care este explicaţia, dar parcă toate lucrările din oraş sunt blestemate. Pe lângă faptul că nu avem tramvai, cred că în timpul ăsta de când a fost deschis şantierul, pe vremea lui Ceauşescu s-ar fi ridicat un bloc“, a spus şi Maier Vigder, pensionar.

Şi în cartierul Tătăraşi ieşenii aşteaptă de ceva timp ca strada lor să arate ca una normală, fără gropi sau peticeli în asfalt. „Este foarte urât să vezi zi de zi aceeaşi imagine. Eu locuiesc în judeţul Neamţ, dar vin destul de des la părinţi în Iaşi. Pot să vă spun că la mine când se începe o astfel de lucrare se termină imediat şi abia apoi se trece la o alta“, a precizat şi Maria V., lucrător comercial.

Toamna se închid şantierele

Reprezentanţii municipalităţii susţin însă că sfârşitul de an va aduce cu el şi închiderea eternelor şantiere. „În luna august se va lucra la planşeul pasajului de la Hala Centrală, iar în toamnă se va da drumul la circulaţie. Pe timpul iernii se vor efectua lucrările interioare, de amenajare a spaţiilor comerciale“, a precizat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

În ceea ce priveşte şantierul din Tătăraşi, reprezentanţii municipalităţii speră ca în luna august să declare un câştigător al licitaţiei pentru finalizarea lucrărilor. „Vrem ca până în luna octombrie să se finalizeze şi acolo. Sperăm să nu avem contestatari care să ne încurce“, a mai spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite