Escroci în hainele E.ON. Vezi aici cum poţi să te fereşti de hoţii din locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii din locuinţe profită de naivitatea locatarilor
Hoţii din locuinţe profită de naivitatea locatarilor

O bătrână de 76 de ani a fost furată de 2.800 de lei miercuri după-amiază după ce un hoţ ce s-a pretins a fi angajat E.ON a pătruns în locuinţa sa.

Escrocul s-a prezentat la locuinţa bătrânei sub pretextul că vrea să îi verifice centrala termică şi aragazul. După ce a intrat în casa victimei, „angajatul" E.ON a a ţinut-o pe bătrână în bucătărie timp de aproximativ cinci minute. După ce a reuşit să iasă din încăpere victima a constatat că îi lipsesc 2.800 de lei.

Iaşi: Invitaţi, hoţii le-au bătut la geam cu noaptea în cap

„Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constatat că, profitând de distragerea atenţiei victimei, o altă persoană a intrat în apartament (uşa fiind neasigurată) şi a sustras suma de bani susmenţionată.În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de FURT CALIFICAT, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208 - 209 Cod penal", a spus Mădălin Ţăranu, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

CE SPUN POLIŢIŞTII PENTRU A VĂ FERI DE ASTFEL DE CAZURI:

-          Cum recunoşti un astfel de HOŢ

Majoritatea persoanelor care sună la uşa ta sunt serioase şi au motive obiective. Dar, uneori, există oameni care vin pe neanunţate, cu intenţia de a vă păcăli sau sustrage bunuri. Aceştia sunt hoţii care, prin distragerea atenţiei sau atribuirea unor calităţi false, încearcă să ajungă în casele oamenilor pentru a le fura banii sau bunurile de valoare. Trebuie să fiţi întotdeauna atenţi şi precauţi atunci când cineva pe care nu îl cunoşti sună la uşa. Acest tip de infractor este politicos şi pretinde a fi un reprezentant al unor autorităţi publice, companii de gaze, apă sau electricitate. Face parte din categoria persoane convingătoare şi insistente. Poate fi bărbat, femeie sau chiar un copil. Cere un pahar cu apă sau vrea să se spele pe mâini. Alţi infractori oferă produse promoţionale sau la un preţ redus. De fapt, aceşti indivizi certaţi cu legea folosesc orice poveste pentru a intra în casa ta. Sunt cazuri în care poartă adesea salopete cu logo-ul companiei.

-          Nu permite accesul HOŢILOR în casa ta!

În general hoţii îşi aleg victimele dintre persoanele în vârstă, însă oricine poate să fie păcălit. Vizitatorii oficiali îşi stabilesc în prealabil o întâlnire cu tine sau anunţă din timp perioada şi motivul vizitei. Dacă nu aştepţi nici o vizită şi eşti singur, nu permite nimănui accesul în casă.

-          Sesizaţi prezenţa persoanelor suspecte

Infractorii lucrează deseori în câte doi sau chiar în echipe mai mari. Sunt bine organizaţi. Unul va distrage atenţia victimei persoanei, în timp altul va căuta în camerele casei bani sau alte valori.

Fereşte-te de oamenii care spun că sunt grăbiţi. Nu-i lăsa să pună presiune pe tine sau să profite de confuzia ta. Dacă aveţi suspiciuni că o astfel de persoană a venit la uşa ta, sesizaţi imediat poliţia la telefonul 112 şi spune ce s-a întâmplat. Încercaţi să furnizaţi o descriere a persoanei. În acest fel sprijiniţi Poliţia care poate interveni operativ pentru a-i prinde pe aceşti răufăcători. Nu ezitaţi totodată să anunţaţi vecini sau să le cereţi ajutorul.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite