Iaşi: Englezii cu porcină au zburat acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt elevi alături de un profesor din grupul de 22 de englezi, veniţi la un schimb de experienţă la liceul „Ion Holban“, au luat aseară avionul spre Marea Britanie, cu trei ore mai devreme

Opt elevi alături de un profesor din grupul de 22 de englezi, veniţi la un schimb de experienţă la liceul „Ion Holban“, au luat aseară avionul spre Marea Britanie, cu trei ore mai devreme decât fusese programat. Suspecţii de gripă porcină au trecut mai întâi printr-un filtru, o cameră unde au fost dezinfectaţi, după care au fost îmbarcaţi.

„Spaţiul de izolare unde au stat elevii britanici a fost igienizat şi sigilat până sâmbătă la amiază, pentru a fi siguri că nu mai este pericol de contaminare“, a afirmat Marian Vasile, directorul interimar al Aeroportului Iaşi. Restul membrilor grupului se află încă la Iaşi, la Liceul „Ioan Holban“, urmând să plece imediat ce vor avea un avion la dispoziţie. „Astăzi în niciun caz nu vor pleca, căci nu avem programat vreun zbor“, a declarat un angajat al aeroportului.

Acum la Infecţioase mai sunt internate o elevă de la „Holban“ şi o fetiţă de la Liceul „Alecsandri“ care a contactat virusul în timpul unei călătorii cu şcoala în Marea Britanie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite