Emoţii şi lacrimi la repartizarea locurilor din spitale pentru viitorii rezidenţi FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezidenţii şi-au primit astăzi locurile în spitalele ieşene şi gălăţene
Rezidenţii şi-au primit astăzi locurile în spitalele ieşene şi gălăţene

Cei peste 700 de absolvenţi de Medicină care au susţinut pe 20 noiembrie examenul de Rezidenţiat au primit astăzi locurile disponibile în spitalele din Iaşi şi Galaţi.

Rezidenţii ieşeni şi-au luat în primire locurile din spitale cu emoţie. „Bătălia" a fost dură întrucât la dispoziţia mediciniştilor au fost puse doar 574 de locuri în spitalele ieşene.

Alexandru Nenciu este împotriva Rezidenţiatului descentralizat

Daţi click pe imaginile de mai sus pentru a vedea mai multe fotografii de la repartizarea locurilor

Aşa se face că unii dintre ei, deşi au întrunit baremul nu au primit postul visat. Este cazul Mihaelei, care a obţinut 677 de puncte la examen. Îşi doreşte să profeseze în Galaţi şi ar fi vrut să prindă unicul post de chirurgie din spitalul gălăţean. Ghinion însă pentru că o altă rezidentă cu un punctaj puţin mai mare a optat pentru postul la care ea râvnea. Astfel că Mihaela a fost obligată să aleagă între Medicină de Familie şi Diabet. A ales Diabet, însă abia ieşită din sală tânăra a început să aibă îndoieli.

Secretomanie la Rezidenţiatul de la Iaşi: candidaţii au cerut să nu le apară numele pe liste

Au fost afişate rezultatele la examenul de Rezidenţiat. VEZI AICI NOTELE! UPDATE

Viitor rezident: „Subiectele au fost de dificultate medie!“

FOTO Viitorii rezidenţi, supravegheaţi ca infractorii la examen. Vezi ce subiecte s-au dat la Iaşi UPDATE

„Am învăţat foarte mult în faculttate, iar strict pentru acest examen m-am pregătit 10 zile. Nu sutn convinsă că am ales ce trebuia. Aş fi vrut foarte mult chirurgia, dar s-a dat în faţa mea. Am mai rămas cu Diabet şi Medicină de Familie şi am ales prima variantă. Am cerut sfatul profesorilor din comisie, dar ei au zis clar că nu se bagă, că nu influenţează. Acum seja mis e pare că am făcut alegerea greşită", spune Mihaela printre lacrimi.

Au existat însă şi absolvenţi care s-au ales cu locul mult visat. Este cazul lui Alexandru Nenciu (27 de ani) care a primit locul de Medicină Legală din Galaţi. Deşi şi-a atins scopul, tânărul spune că noua metodă de a susţine examenuld e Rezidenţiat descentralizat i se pare o greşeală.

„Rezidenţiatul a fost foarte bine organizat, dar nu e deloc bine că s-a dat la Iaşi. S-au limitat opţiunile rezidenţilor. Înainte puteam lua un post şi la Cluj, acum am avut de ales între Iaşi şi Galaţi. Norocul meu că am prins ce-mi doream", spune Alexandru Nenciu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite