Elita boxului vine la Iaşi în memoria lui Iosif Mattes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maestrul Iosif Mattes (stânga) în timpul unui antrenament desfăşurat în 1991 în sala Voinţa
Maestrul Iosif Mattes (stânga) în timpul unui antrenament desfăşurat în 1991 în sala Voinţa

Fostul mare antrenor ieşean, trecut în nefiinţă de mai bine de un deceniu, va fi comemorat şi anul acesta de către Clubul Sportiv CFR Iaşi

Cele mai galonate cluburi de box din România şi din Republica Moldova vor ajunge între 21 şi 23 octombrie la Iaşi, pentru a participa la Memorialul de box Iosif Mattes. Competiţia a ajuns la a XI-a ediţie şi este organizată de Clubul Sportiv CFR Iaşi, în colaborare cu Fundaţia Sportului Ieşean, Federaţia Română Box, Asociaţia Judeţeană de Box Iaşi, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Iaşi şi CSŞ Unirea Iaşi.


Înainte de a intra în ring, toţi sportivii invitaţi vor participa la o ceremonie de comemorare ce va avea loc pe 21 octombrie, la Cimitirul Evreiesc din cartierul Păcurari, locul în care Iosif Mattes este înmormântat.


Expoziţie în cinstea fostului mare antrenor


De la ora 14.00, la Palace Café, toţi cei invitaţi la eveniment vor participa la vernisajul unei expoziţii de grafică realizată de Eduard Mattes, fiul antrenorului. Acesta a venit tocmai din Israel pentru a participa la această manifestare, iar lucrările sunt făcute în colaborare cu Cristi Topan, preşedintele Uniunii Caricaturiştilor din România.


„Tot atunci va avea loc şi lansarea cărţii de versuri «Lumea pe clape de rondele», a doctorului Sorin Cotlarciuc, jucător în echipele de popice pentru veterani CFR Olimpia ACB Iaşi şi CS Vlădeni Plus“, ne-a spus Dan Teodorescu, purtătorul de cuvânt al clubului CFR Iaşi. Competiţiile sportive vor debuta sâmbătă după-amiază, atunci când va avea loc deschiderea oficială, dar şi semifinalele. Finalele şi festivitatea de premiere vor avea loc duminică, la Sala Polivalentă.


Cine a fost Iosif Mattes


Regretatul antrenor ieşean s-a născut pe 4 septembrie 1920 şi a trecut în nefiinţă pe 6 noiembrie 2000. După o carieră impresionantă, în care a obţinut şi titlul de vicecampion al României, Mattes a urmat cursuri de specialitate în sport şi a devenit profesor şi organizator de competiţii la Textila Iaşi. Din postura de antrenor, Iosif Mattes a obţinut nenumărate titluri şi medalii prin intermediul sportivilor pe care i-a pregătit. Printre alţii, Mattes i-a antrenat pe campionii naţionali Florin Costinescu, vicecampionul Ion Nicolau, dar şi multiplii medaliaţi Florin Butnaru, Viorel Soroceanu sau Nicu Brînzei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite