Iaşi: Elevii instruiţi cum să reacţioneze în caz de cutremure sau incendii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de şcolari din cinci comune ieşene vor participa la sesiuni de informare cu privire la conştientizarea şi reducerea riscului în caz de dezastre.

Elevii din comunele Aroneanu, Cepleniţa, Costuleni, Golăieşti şi Vlădeni vor fi învăţaţi cum să reacţioneze în situaţii limită precum incendii sau cutremure. „Reducerea riscurilor în caz de dezastre, dar şi încercarea de prevenire a acestora este responsabilitatea noastră şi face parte din procesul de dezvoltare durabilă. Este esenţial ca oamenii să aibă acces la informaţii de care au nevoie în astfel de situaţii”, a precizat Eugen Borlea, manager al Departamentului de asistenţă umanitară în situaţii de urgenţă, pentru World Vision România, partener al proiectului.


Proiectul este derulat de Inspectoratele Şcolar Judeţean şi cel pentru Situaţii de Urgenţă din Iaşi, iar până în septembrie 2010 vor fi sesiuni de informare în şcoli pentru 500 de elevi şi cadre didactice. Totodată, în cadrul proiectului va fi realizat şi un Ghid de instruire a copiilor pentru situaţii de urgenţă ce va fi distribuit în instituţiile de învăţământ.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite