Iaşi: Elevii chiulangii, pârâţi de catalogul electronic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Elevii chiulangii, pârâţi de catalogul electronic
Iaşi: Elevii chiulangii, pârâţi de catalogul electronic

Activitatea şcolarilor de la Liceul „Vasile Alecsandri" din Iaşi va fi monitorizată printr-un sistem electronic, care nu va elimina însă vechiul catalog.

Elevii nu vor mai putea chiuli şi nici nu vor mai putea ascunde notele mici de părinţi. Profesorii Liceului „Vasile Alecsandri" vor nota activitatea învăţăceilor atât pe catalogul de hârtie, cât şi în format electronic. Conducerea şcolii, împreună cu o firmă de IT, a instalat un catalog electronic unde sunt stocate notele, absenţele şi mediile fiecărui elev. În fiecare săptămână, pentru o taxă lunară de 11 lei, părinţii primesc mesaje pe telefon sau prin e-mail legate de notele şi absenţele obţinute de copiii lor.

Noul mod de a monitoriza activitatea şcolarilor este privit cu entuziasm de cadrele didactice şi părinţi, dar mai puţin de unii elevi. „Marele avantaj al acestui instrument este de partea părinţilor, care pot urmări atent evoluţia copiilor", a spus profesorul Nelu Tudorache, director al Liceului „Vasile Alecsandri". Măsura este privită însă cu reticenţă de unii elevi.

„Oricum le spun ce note am, dar nu cred că trebuie să afle înainte de a ajunge eu acasă", a spus Raluca C., elevă în clasa a VII-a la liceul ieşean. Pe de altă parte, părinţii încurajează iniţiativa.

„Am copil în clasa I, acum nu este nevoie de asemenea informaţii. Când va creşte mai mare voi apela la acest catalog pentru că începe perioada chiulului şi trebuie verificat", a spus Elena Mihalache, părinte. Profesorii, care vor trebui să completeze atât catalogul clasic, cât şi cel electronic, sunt încântaţi de un asemenea instrument. „Beneficiul este atât al părinţilor şi profesorilor, cât şi al elevilor", este de părere Ioana Chiruţă, profesor de Istorie la „Vasile Alecsandri".

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite