Iaşi: Elevii de la „Asachi“ sunt chemaţi la ore cu anunţ postat pe site-ul liceului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Elevii de la „Asachi“ sunt chemaţi la ore cu anunţ postat pe site-ul liceului
Iaşi: Elevii de la „Asachi“ sunt chemaţi la ore cu anunţ postat pe site-ul liceului

erioada de carantină impusă la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“ se termină mâine. Elevii care au stat acasă timp de şapte zile vor reveni la cursuri. „N-am mai avut cazuri noi în afară

erioada de carantină impusă la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“ se termină mâine. Elevii care au stat acasă timp de şapte zile vor reveni la cursuri. „N-am mai avut cazuri noi în afară de cele două confirmate, prin urmare luni se vor începe cursurile la clasa a IX-a, unde elevii au stat acasă timp de şapte zile“, a precizat Anda Tănase, directorul Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi“, Iaşi. Ea a precizat că acest anunţ este făcut şi pe site-ul unităţii şcolare pentru a fi văzut de cei care nu au putut fi contactaţi.

Şi orele de la şcoala „Ştefan Bârsănescu“ se vor relua marţi, 3 noiembrie, când se împlinesc deja cele şapte zile de suspendare a cursurilor din cauza bolnavilor de gripă porcină din unitatea de învăţământ. „La această şcoală au fost depistaţi 27 de elevi care au contactat boala şi un singur angajat. Cum prevede protocolul, s-a dispus închiderea şcolii pentru a preveni răspândirea gripei“, a declarat Elena Duca, medic epidemiolog în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

În cursul acestei săptămâni, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au fost internate peste 40 de persoane, majoritatea minori, care au fost diagnosticaţi cu gripă porcină. „Sunt internaţi şi alţi elevi de la mai multe şcoli şi licee din oraş, dar aceştia au doar viroze, nu au fost diagnosticaţi cu gripă de tip nou“, a mai spus Elena Duca.

Ea a precizat că s-a luat măsura ca 14 medici de familie din oraş să preleveze exudate de la pacienţii care le vin la consultaţii în cazul în care aceştia prezintă simptomele specifice A H1N1. În felul acesta, dacă se mai descoperă vreun caz, se poate face anchetă epidemiologică printre cunoscuţii bolnavului. Măsura a fost luată pentru a încerca să se descopere şi alte  cazuri de gripă porcină.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite