Elevă eminentă riscă să fie exmatriculată din cauza birocraţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Olivia Măriuţanu (19 ani) i-a cerut ajutorul preşedintelui Băsescu, după ce a aflat că ar putea fi dată afară din cămin

Tânăra are handicap locomotor, învaţă la Iaşi şi este finanţată de Direcţia pentru Protecţia Copilului Botoşani. Aceasta refuză să-i mai achite cazarea.

Olivia a aflat că va trebui să părăsească Liceul „Ion Holban" din Iaşi chiar în Ajunul Crăciunului. Atunci, mama  ei a primit o înştiinţare de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Botoşani, care o anunţa că va trebui să se întoarcă să înveţe la unul dintre centrele de plasament din judeţul natal. Motivul invocat de şefii instituţiei: lipsa fondurilor.

„Când am ajuns la Direcţia pentru Protecţia Copilului am aşteptat vreo două ore pe la uşi, iar doamna director adjunct mi-a spus «V-am  zis şi la telefon: nu avem ce face, aşa e dispoziţia de sus»", povesteşte Doina Măriuţanu, mama Oliviei.

Oficialii DGASPC Botoşani se ascund în spatele birocraţiei. „Au fost trimise adrese la toţi copiii care frecventează şcoli speciale din alte judeţe. În octombrie 2009, cei de la Iaşi ne-au informat că trebuie să ne luăm angajamentul financiar pentru fiecare copil. Cheltuielile pe lună ajung la circa 1.800 de lei pe copil, ori noi nu avem aceşti bani şi din acest motiv am trimis scrisorile. Nu s-a plătit până acum nimic", susţine Cecilia Spătaru, directorul adjunct din cadrul DGASPC Botoşani.

I-a scris preşedintelui Traian Băsescu

Revoltată

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite