EXCLUSIV! Educaţie cu pumnul la grădiniţă în Iaşi. Fetiţe bătute de educatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ieşeancă se luptă în justiţie pentru siguranţa fiicelor ei, lovite şi bruscate de o educatoare de la Grădiniţa nr. 18.

Cazurile copiilor loviţi de cadrele didactice care ar trebui să le asigure educaţia se înmulţesc. După ce ieri cotidianul „Adevărul“ a prezentat cazul unui băieţel lovit de educatoare la grupa mică în timpul unei ore de dans, astăzi, mama a trei fetiţe povesteşte clipele de groază prin care a trecut când şi-a auzit unul dintre copii plângând în faţa educatoarei. Drama Anei Maria Ciofu a început în momentul în care a refuzat să plătească 200 de lei la grădiniţa unde îşi înscrisese fetele.

VIDEO Copil bătut la grădiniţă. Reprezentanţii instituţiei: „Nu este adevărat ce se vede!"

„Eu am trei fete. Pe prima dintre ele am dus-o tot la Grădiniţa 18, unde le-am înscris ulterior şi pe celelalte două. Cu prima fată nu am avut nicio problemă. Totul a început în 2010, când am dat-o la grădiniţă pe cea mai mică dintre fete, pe Mălina. Doamna educatoare a cerut 200 de lei la începutul anului pentru rechizite. Mi s-a părut mult şi i-am cerut o listă cu rechizitele, nu a vrut să mi-o dea, aşa că am mers eu la librărie, am cumpărat tot ce trebuia şi a costat doar 85 de lei“, povesteşte ieşeanca. După acest incident, mama spune că fiica ei a început să vină din ce în ce mai supărată acasă.

A purtat dispozitiv de înregistrare

Sfătuită de un apropiat, aceasta i-a dat copilei un dispozitiv de înregistrare, pe care micuţa l-a purtat timp de aproape trei luni la ea, la grădiniţă. „Din septembrie până în decembrie mi-am înregistrat zi de zi fetiţa cum plânge şi strigă «Mami meu! Vreau la mami meu!». Se auzea cum educatoarea ţipă la copil şi o înjură. Cealaltă fetiţă, Diana, mi-a povestit în ianuarie anul trecut că şi educatoarea ei o bate. Mi-a spus cum o ia de păr, o învârte şi nu o lasă să bea apă. Ea are probleme grave cu rinichii şi chiar are nevoie de apă“, spune femeia.

Sfaturi pentru părinţi

Ieşeanca a depus şi o plângere la Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar acest lucru nu a schimbat situaţia. „S-a luat măsura mutării educatoarei de la grupa copilului respectiv, măsură contestată de toţi ceilalţi părinţi de la grupă. Doamna educatoare a fost, de asemenea, sancţionată ulterior. Aceasta s-a întors la grupă, pentru că părinţii toţi au insistat ca ea să revină“, a precizat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al IŞJ Iaşi. Mama fetelor nu a lăsat însă cazul doar pe mâna celor de la Inspectorat. Aceasta a contactat şi un avocat.

„A fost demarată urmărirea penală împotriva celor două educatoare şi se efectuează cercetări. Au mai venit părinţi de la alte grădiniţe de stat cu probleme de acelaşi fel şi la alţi colegi de-ai mei avocaţi. Ca avocat şi ca mamă îi sfătuiesc pe cei ai căror copii au suferit la grădiniţă sau la şcoală să facă plângere în scris şi la Inspectoratul de Poliţie şi la cel Şcolar, pentru a nu mai încuraja astfel de comportamente“, a precizat avocatul Daniela Alice Alexa.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a fi la curent cu cele mai noi evenimente din Iaşi!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite