Echipamentele SMURD întârzie în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţele speciale vor ajunge în Moldova la sfârşitul anului
Ambulanţele speciale vor ajunge în Moldova la sfârşitul anului

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, care se ocupă de derularea proiectului privind achiziţia de echipamente de tip SMURD, au organizat miercuri prima licitaţie evaluată la aproape 20 milioane de lei.

Judeţele din Regiunea Nord-Est nu vor beneficia prea curând de auto-speciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

Licitaţii târzii

Fondurile europene nerambursabile pentru cumpărarea autospecialelor de intervenţii în situaţii de urgenţă în Moldova sunt disponibile de doi ani. Cu toate acestea, abia acum s-a organizat o primă selecţie, urmând ca în acest an să mai fie derulate încă două pentru echipamente în valoare de 60 de milioane de lei.

 „La licitaţia prin care dorim să cumpărăm 11 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mărită, şase autospeciale pentru descarcerări grele şi un centru de comandă  au rămas în cursă cinci firme din ţară, dar şi din străinătate, Germania şi Bulgaria“, a spus Sebastian Tătaru, purtătorul de cuvânt al CJ.

Potrivit caietului de sarcini, firmele trebuie să livreze echipamentele în zece luni de la data contractării. Practic, autospecialele ar putea ajunge în Moldova abia la sfârşitul acestui an. Cea mai mare ofertă a fost depusă de firma din Bulgaria, Avto Engineering Ltd. Aceasta a cerut 12,96 de milioane de lei pentru 11 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă şi 7,6 milioane de lei pentru echipamentele de descarcerări grele.

Iveco Magirus a solicitat pentru cele 11 autospeciale 11,82 de milioane de lei, în timp ce Romprim şi Deltamed au avut oferte de 8,8 milioane de lei. Centrul de comandă şi control de la Iaşi a fost evaluat la aproape 1,8 milioane de lei. Ofertele vor fi analizate şi urmează să fie declaraţi câştigătorii.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite