E oficial: se reiau alegerile pentru şefia Politehnicii din Iaşi! FACSIMILE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La facultăţile tehnice vor putea studia şi străinii
La facultăţile tehnice vor putea studia şi străinii

Alegerile pentru funcţia de rector a Universităţii Tehnice „Gh. Asachi" din Iaşi vor fi reluate pentru că la scrutinul de pe 20 ianuarie au votat ilegal şapte persoane care au depăşit vârsta de pensionare. În ordinul emis de ministrul Educaţiei este menţionat ca noile alegeri să se desfăşoare până la 1 martie.

Sâmbătă, 18 februarie, a ajuns la Universitatea Tehnică din Iaşi ordinul ministrului cu privire la derularea alegerilor. În document este menţionat că „în cadrul procesului de desemnare a rectorului, pe lista persoanelor cu drept de vot nu vor putea fi înscrise cadrele didactice şi de cercetare care au împlinit vârsta de pensionare la data susţinerii alegerilor".

VEZI AICI ORDINUL DAT DE MINISTRU CU PRIVIRE LA RELUAREA ALEGERILOR

Amintim că la alegerile de pe 20 ianuarie, şapte cadre universitare care au depăşit vârsta de pensionare, 65 de ani, au votat, deşi nu aveau dreptul, pentru numirea noului şef al Universităţii Tehnice „Gh. Asachi" din Iaşi. Este vorba despre Mihail Voicu (Preşedintele Universităţii, peste 68 de ani), Spiridon Creţu (prorector cu Strategia Universitară, peste 66 de ani), Radu Gaiginschi (şef de catedră la Facultatea de Mecanică, peste 68 de ani), Mircea Guşă (prorector cu Activitatea Didactică, peste 66 de ani), Vasile Virgiliu Onofrei (decan la Facultatea de Arhitectură, peste 67 de ani), Nicolae Ţăranu (decan la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, peste 66 de ani) şi Constantin Luca (directorul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Fidactic, profesor la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, peste 65 de ani).

UPDATE Dinozaurii ilegali care au fraudat alegerile de la Politehnica din Iaşi FOTOGALERIE

Neregulile care au avut loc la alegerile din 20 ianuarie pentru desemnarea rectorului, când şapte profesori pensionabili au votat ilegal, au fost semnalate Ministerului Educaţiei de către profesorul Alexandru Sălceanu, candidat la funcţia de rector în primul tur.

Ministrul Cătălin Ovidiu Baba a emis un ordin prin care enumeră clar criteriile de desfăşurare a unor alegeri corecte şi cere ca până la 1 martie să fie transmise la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului documentele necesare confirmării rectorului. Astfel, până la începutul lunii viitoare, alegerile trebuie reluate.

Alegerile de la Universitatea Tehnică din Iaşi, în atenţia Ministerului Educaţiei UPDATE

Profesorul Alexandru Sălceanu, cel care a sesizat Ministerul Educaţiei cu privire la problemele înregistrate la alegerile anterioare, susţine că va candida din nou pentru funcţia de rector.

„A apărut Ordinul dat de ministru cu privire la alegeri. Eu am fost cel care a iniţiat aceste demers şi deşi are rezultate naţionale de legalitate, este valabil şi la noi. Am să candidez şi la noile alegeri pentru funcţia de rector", spune profesorul Alexandru Sălceanu.

În lupta pentru funcţia de conducere a instituţiei desfăşurată pe 20 ianuarie s-au înscris trei candidaţi: Alexandru Sălceanu, decanul Facultăţii de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, Ion Giurmă, actualul rector al Universităţii Tehnice şi Corneliu Munteanu, profesor la Facultatea de Mecanică.

Un nou rector la Universitatea Tehnică din Iaşi. Vezi aici despre cine este vorba UPDATE

În urma alegerilor, noul rector a fost desemnat Ion Giurmă. Acesta a câştigat alegerile cu 392 de voturi. Alexandru Sălceanu a primit 284 de voturi, iar Corneliu Munteanu 97.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite