EXCLUSIV Şoferii de pe autobuze urcă la volan direct de pe traseu şi îşi dau ponturi ca să evite tragediile pe străzile din Iaşi (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducătorii mijloacelor de transport în comun care intră în schimbul doi îşi schimbă colegii fără să fie controlaţi cu aparatul etilotest. Conducerea Regiei Autonome de Transport Public (RATP) susţine că verificarea şoferilor de pe tura de amiază se face pe parcurs.

Şoferii de pe mijloacele de transport în comun care se află în tura de amiază urcă la volan fără să fie verificaţi.

Reporterii „Adevărul de Seară" au surprins momentul în care un angajat al RATP şi-a schimbat colegul după ce a fost luat direct dintr-o staţie de pe traseul 46. Ba mai mult, conducătorul care şi-a încheiat serviciul l-a înştiinţat pe colegul său că autobuzul are probleme cu frânele şi i-a cerut să anunţe această defecţiune abia spre seară.

Iaşi: Viitorii angajaţi ai RATP vor trebui să dovedească că sunt disciplinaţi în trafic şi în viaţa de zi cu zi

Un nou incident cu tramvaie la Iaşi. Un vagon s-a defectat în trafic din cauza pantografului învechit

„Vezi să te duci diseară să faci frânele! Ţine, dar se duce în dreapta, ştii? Vezi că aici bate ceva, ori e de la frână, ori e de la amortizor!", îl înştiinţează şoferul care tocmai şi-a terminat tura pe cel care a venit să-l schimbe.

VEZI CUM SE FACE SCHIMBUL ÎNTRE ŞOFERII DE PE AUTOBUZE

Reprezentanţii RATP susţin că schimbul şoferilor se face pe trasee pentru a nu fi nevoiţi să retragă toate autobuzele din circulaţie, dar dau asigurări că şoferii care intră în schimbul doi sunt verificaţi pe parcurs.

(FOTO GALERIE) Accidentele se ţin lanţ la Iaşi: Firele de electricitate care alimentează tramvaiele au căzut în mijlocul unei intersecţii VIDEO (UPDATE)

VIDEO Iaşi: Un tramvai fără frâne a spulberat şase maşini. O persoană a murit (UPDATE FOTO)

„Este imposibil ca în condiţiile de trafic şi planificările pe care le avem să se retragă toate autobuzele şi să se facă schimbul între şoferi. Ar însemna să avem timpi morţi. Schimbul şoferilor se poate face la stradă, iar responsabilitatea de a-i verifica pe cei care intră în schimbul doi revine colegilor de la dispecerate. Revizorii tehnici care supraveghează traficul au dreptul de a folosi aparate etilotest în cazul şoferilor sau vatmanilor care nasc suspiciuni că au probleme", spune Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite