EXCLUSIV Iaşi: Primitorul rinchiului de la elevul de 14 ani: „Am o a doua şansă pe care vreau să o folosesc pentru a-mi ajuta familia ca înainte“ (FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Hogaş (49 de ani) este bărbatul care a primit un rinichi de la Dumitru Grecu, băiatul de 14 ani din comuna Stolniceni-Prăjescu care s-a spânzurat după ce a fost prins furând un calculator şi a cărui rinichi şi ficat au fost prelevate după ce timp de cinci zile a fost ţinut în viaţă doar de aparate. Primitorul este din Paşcani şi se afla pe lista de aşteptare a unui rinichi de doi ani.

Ionel Hogaş a primit o a doua şansă la viaţă datorită rinichiului care i-a fost donat de familia băiatului de 14 ani care se afla în moarte cerebrală. Transplantul a fost efectuat de o echipă de medici de la Spitalul „Dr. C. I. Parhon" duminică după-amiază. Bărbatul, tată a trei copii, urmează cursurile Facultăţii de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată de la Universitatea „Gh. Asachi" Iaşi.

image

Cea mai mare mâhnire a lui Ionel Hogaş era că din cauza bolii, insuficienţă renală în stadiul V, a fost obligat să se pensioneze şi să renunţe la locul de muncă pe care-l avea la Infostar Paşcani. Bărbatul vrea ca imediat ce se pune pe picioare să se reangajeze.

Citeşte şi:

Iaşi: Anchetă la şcoala unde a învăţat elevul de 14 ani care s-a spânzurat

Iaşi: Starea bărbatului care a primit rinichiul elevului de 14 ani este bună (UPDATE, VIDEO)

Iaşi: Organele unui copil de 14 ani care s-a spânzurat au fost prelevate (UPDATE, VIDEO)

Un elev de 14 ani din Brăteşti, în stare gravă la Iaşi după ce s-a spânzurat

„Am fost obligat să mă pensionez şi cea mai mare supărare a fost că nu mai puteam să-mi ajut familia ca înainte. Vreau ca după ce-mi revin, după vreun an jumătate, să mă întorc la muncă şi să am din nou o viaţă normală", spune Hogaş. Primitorul rinichiului este mult mai optimist în urma transplantului care i s-a făcut. „Este o a doua şansă şi am mari speranţe că voi reuşi să urmez ceea ce mi-am dorit", spune păşcăneanul.

image

„Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat cu donatorul"

Ionel Hogaş nu ştie de la cine a primit rinichiul, dar este recunoscător pe viaţă familiei donatorului şi a ţinut să transmită un mesaj de munlţumire pentru actul de binefacere. „Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat cu persoana respectivă. Le mulţumesc foarte mult membrilor familiei lui care au fost de acord cu donarea rinichiului. Au făcut un mare bine, au ajutat două familii", spune bărbatul.

ASCULTĂ MESAJUL LUI IONEL HOGAŞ PENTRU FAMILIA DONATORULUI

Primul transplant de anul acesta

Medicii care l-au operat susţin că Ionel Hogaş a primit foarte bine noul organ. „Pacientul este în parametrii aşteptaţi. Este conştient. Funcţia renală este în ameliorare. A urinat 12 litri. Răspunde foarte bine la noul rinichi", spune doctorul Adrian Covic, managerul Spitalului „Dr. I. C. Parhon" Iaşi. Anul trecut au fost efectuate la Iaşi 10 transplanturi. Rinichiul implantat lui Ionel Hogaş este primul transplant efectuat în acest an.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite